Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Κρητικός αμπελώνας στην συνάντηση Λιβανού με οργάνωση αμπελουργών

Σε καλό κλίμα η συνάντηση της Οργάνωση Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης με τον Υπουργό κ. Σπήλιος Λιβανός.

????????????????????????????????????

Ο ιδιαίτερος ρόλος των κρητικών προϊόντων και η σημαντική συμβολή τους στο εξαγωγικό εμπόριο της χώρας αναγνορίστηκαν από τον Υπουργό κ. Λιβανό ενώ συζητήθηκαν παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησι.

Σε συνάντηση με την Οργάνωση Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης προέβη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και αμπελουργών και θέματα που αφορούν τη ζωική παραγωγή και τις ελληνοποιήσεις. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναδείχθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος των κρητικών προϊόντων στο brand της ελληνικής διατροφής, που προωθεί το ΥΠΑΑΤ  και η σημαντική συμβολή τους στο τουριστικό προϊόν και στο εξαγωγικό εμπόριο.

Τα μέλη του ΔΣ της Οργάνωσης που μετείχαν είναι ο κ.κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης (Πρόεδρος), Γιώργος Βενιεράκης (Α΄Αντιπρόεδρος), Γιώργος Γερωνυμάκης (Β’ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Γαβαλάς (Γενικός Γραμματέας), Γιώργος Αθανασάκης (Ειδικός Γραμματέας).

 

 

Ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε και εκπροσώπους της συνδικαλιστικής οργάνωσης αμπελουργών και ελαιουργών Κρήτης και τον Πρόεδρό της κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη, με τον οποίο συζητήσαμε συνολικά τα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής στον όμορφο τόπο της Κρήτης.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και είπαμε με την πρώτη ευκαιρία να κατέβουμε στην Κρήτη για να δούμε και στο πεδίο τα διάφορα θέματα και προβλήματα που προκύπτουν και όπως και σήμερα μαζί και με τον περιφερειάρχη, βάλαμε τις βάσεις για μια καλή συνεργασία, γιατί αγαπάμε την Κρήτη, θέλουμε να βοηθήσουμε την Κρήτη. Πολλές φορές η Κρήτη μας ανοίγει και δρόμους και είναι οδηγός για την πολιτική στον πρωτογενή τομέα,  στη μεταποίηση και στην εμπορία των εξαιρετικών, φανταστικών, ελληνικών προϊόντων μας».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου υποδέχεται τον μουσικό Κωσταντή Πιστιόλη.

REPORTS

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., πραγματοποίησε ένα διήμερο εκπαιδευτικό και εμπειρικό οινοτουριστικό ταξίδι στο Αμύνταιο, το...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.