Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Κρητικός αμπελώνας στην συνάντηση Λιβανού με οργάνωση αμπελουργών

Σε καλό κλίμα η συνάντηση της Οργάνωση Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης με τον Υπουργό κ. Σπήλιος Λιβανός.

????????????????????????????????????

Ο ιδιαίτερος ρόλος των κρητικών προϊόντων και η σημαντική συμβολή τους στο εξαγωγικό εμπόριο της χώρας αναγνορίστηκαν από τον Υπουργό κ. Λιβανό ενώ συζητήθηκαν παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησι.

Σε συνάντηση με την Οργάνωση Αμπελουργών – Ελαιοπαραγωγών Κρήτης προέβη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και αμπελουργών και θέματα που αφορούν τη ζωική παραγωγή και τις ελληνοποιήσεις. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναδείχθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος των κρητικών προϊόντων στο brand της ελληνικής διατροφής, που προωθεί το ΥΠΑΑΤ  και η σημαντική συμβολή τους στο τουριστικό προϊόν και στο εξαγωγικό εμπόριο.

Τα μέλη του ΔΣ της Οργάνωσης που μετείχαν είναι ο κ.κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης (Πρόεδρος), Γιώργος Βενιεράκης (Α΄Αντιπρόεδρος), Γιώργος Γερωνυμάκης (Β’ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Γαβαλάς (Γενικός Γραμματέας), Γιώργος Αθανασάκης (Ειδικός Γραμματέας).

 

 

Ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε και εκπροσώπους της συνδικαλιστικής οργάνωσης αμπελουργών και ελαιουργών Κρήτης και τον Πρόεδρό της κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη, με τον οποίο συζητήσαμε συνολικά τα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής στον όμορφο τόπο της Κρήτης.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και είπαμε με την πρώτη ευκαιρία να κατέβουμε στην Κρήτη για να δούμε και στο πεδίο τα διάφορα θέματα και προβλήματα που προκύπτουν και όπως και σήμερα μαζί και με τον περιφερειάρχη, βάλαμε τις βάσεις για μια καλή συνεργασία, γιατί αγαπάμε την Κρήτη, θέλουμε να βοηθήσουμε την Κρήτη. Πολλές φορές η Κρήτη μας ανοίγει και δρόμους και είναι οδηγός για την πολιτική στον πρωτογενή τομέα,  στη μεταποίηση και στην εμπορία των εξαιρετικών, φανταστικών, ελληνικών προϊόντων μας».

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.