Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καλοκαίρι στο Κτήμα Σεμέλη με διακρίσεις και μοναδικές οινικές εμπειρίες

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες – γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή διαγωνισμό Berliner Wine Trophy – Summer Tasting 2025 με τρεις σημαντικές βραβεύσεις που τιμούν την ποιότητα και τη διαχρονική του πορεία στον ελληνικό και παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Grand Gold Medal για το ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ 2022

 Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Το ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ συνδυάζει τη δύναμη της φύσης με την τέχνη της οινοποίησης, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικής ποιότητας με δυναμισμό και μεγάλα περιθώρια παλαίωσης. Παράγεται από τα καλύτερα σταφύλια του Κτήματος στο Κούτσι, με τις ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, και τη σύνθεση κάθε χρονιάς να αποτελεί το «μυστικό» του οινολόγου. Ο χειρωνακτικός τρύγος, η κρυοεκχύλιση, η ωρίμανση 12 μηνών σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και επιπλέον 12 μηνών στη φιάλη, χαρίζουν πορφυρό χρώμα, αρώματα κερασιού, δάσους, βανίλιας και μπαχαρικών, γενναιόδωρη γεύση και βελούδινο τελείωμα. Συνοδεύει ιδανικά ελληνικά, ιταλικά και κρεατικά πιάτα.

Gold Medal για το Seméli NEMEA Grande Reserve 2021

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Ένα εξαιρετικό μονοποικιλιακό, single vineyard ΠΟΠ κρασί, με βαθύ πορφυρό χρώμα και ιώδεις αποχρώσεις. Σαγηνευτικά αρώματα βατόμουρου, μαυροκέρασου, κασίς, και βανίλιας συνδυάζονται με νότες μπαχαρικών, δάφνης και βιολέτας. Στο στόμα, βελούδινο με μεταξένιες τανίνες, ισορροπεί τη γλυκύτητα του αλκοόλ και την κομψή οξύτητα, ενώ εξελίσσεται σε πλούσιο μπουκέτο παλαίωσης με γλυκόριζα, μοσχοκάρυδο και σοκολάτα. Ωριμάζει 18 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 24 μήνες στη φιάλη. Περαιτέρω παλαίωση: 8-10 χρόνια. Συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρέατα, πάπια, γλυκές σάλτσες, και τυριά μακράς ωρίμασης.

Gold Medal για το Seméli MALAGOUSIA Cuvée Spéciale 2024

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Με λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα και φίνα, εκλεπτυσμένη παρουσία στο ποτήρι, εκφράζει ιδανικά την κομψότητα και το αρωματικό μεγαλείο της ποικιλίας. Στη μύτη ξεδιπλώνεται ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ με νότες από γλυκό τριαντάφυλλο, σιρόπι ροδάκινου, πεπόνι, αχλάδι, ώριμα εξωτικά φρούτα και φρέσκα μεσογειακά βότανα. Στο στόμα, είναι πλούσιο, ζωηρό και ισορροπημένο, με διακριτικές νύξεις ορυκτών και περγαμόντου, ενώ η επίγευση είναι δροσερή, με μακρά διάρκεια και αρώματα λεμονόχορτου και πικάντικες νότες που προσθέτουν βάθος και φινέτσα.

Η οινοποίηση ακολουθεί μια προσεγμένη διαδικασία που περιλαμβάνει παραμονή των σταφυλιών σε ψυκτικό θάλαμο, κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 8°C και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 14°C.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025

Παράλληλα, το Κτήμα Σεμέλη συμμετέχει δυναμικά στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, το Σάββατο 6 & την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας είναι μια πρόσκληση να περπατήσεις ανάμεσα στα σταφύλια, να μιλήσεις με τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν, να δοκιμάσεις, να μάθεις, να νιώσεις.

Το Κτήμα Σεμέλη ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα διήμερο γεμάτο οινικές εμπειρίες, γευσιγνωσίες και δημιουργικές δράσεις, μέσα στην καρδιά της Νεμέας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο κόσμος του κρασιού βρίσκεται σε καμπή. Η μείωση της κατανάλωσης, οι ανισορροπίες προσφοράς-ζήτησης και οι αλλαγές στις αξίες των καταναλωτών ωθούν τα οινοποιεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της 36ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που φέτος φιλοξενείται στη Σάμο, η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θέατρου Αιγαίου παρουσιάζει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στον...

REPORTS

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν και το καλύτερο για το ελληνικό κρασί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, γεγονός το οποίο...

REPORTS

Στο διεθνές συνέδριο Tomorrow Tastes Meditarranean στην Καλαμάτα (13-14 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη παρουσίαση και προβολή οίνων της Μεσσηνίας στα πλαίσια του προγράμματος...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...