Στον χώρο του ξενοδοχείου Makedonia Palace θα βρίσκονται κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις και καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και παλιές σοδειές.
Τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σερβίρεται μόνος του και να έχει την άνεση να δοκιμάσει όσα και όποια θέλει με την ησυχία του. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus θα είναι πανέτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου έχει ως εξής:
Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν και πάλι τα κρασιά της Πελοποννήσου! Έτσι, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, συγκεντρωμένα στην ίδια αίθουσα, 107 κρασιά από 38 οινοποιεία του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Λευκά, ροζέ & ερυθρά, θα μας περιμένουν, ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση.
Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις & καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων, παλιές σοδιές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας. (Δείτε τη λίστα)
Και ως γνωστόν, η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα, που μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.
Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου σε νούμερα
32% του ελληνικού αμπελώνα
31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής
10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε.
Στη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition, τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλιακή τους σύνθεση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σερβίρεται μόνος του και να έχει την άνεση να δοκιμάσει όσα και όποια θέλει με την ησυχία του. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί θα βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, ενώ η έμπειρη ομάδα συνεργατών της Wine Plus θα είναι πανέτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.
Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με κλήρωση 14 φιαλών magnum.
Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.
INFO
#winesofpeloponnese #thessaloniki
Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025
Τόπος: ξενοδοχείο Makedonia Palace
Ώρες: 16:00 – 22:00
Είσοδος: εισιτήριο: 8€ | φοιτητικό: 6€
Προαγορά εισιτηρίου μέσω της more.com by Viva.gr.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στην υποδοχή της εκδήλωσης.Για τους επαγγελματίες του κρασιού και της γαστρονομίας (Horeca, bars, wine bars), δηλαδή όσους έχουν άμεση και μόνιμη επαγγελματική σχέση με την παραγωγή, την εμπορία, το σέρβις ή την επικοινωνία του κρασιού, η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας.
Χορηγοί: Nestlé, Acqua Panna, San Pellegrino, Κορπή, Redecoration
Χορηγοί επικοινωνίας: Οινολογία, WineEventsGreece.Com
