Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα διάσταση στο Μοσχοφίλερο φιλοτεχνεί η Μαντινεία Σκούρας μέσα από την καρδιά της ζώνης

Το Κτήμα Σκούρα παρουσιάζει την κυκλοφορία του νέου της κρασιού: την Μαντινεία Σκούρας. Η νέα κυκλοφορία, “Μαντινεία” αποτελεί την πρώτη εσοδεία που παράγεται εξ ολοκλήρου στο νέο οινοποιείο που πρόσφατα απέκτησε η οικογένεια Σκούρα στο Ζευγολατιό Μαντινείας, στην καρδιά των αμπελώνων του Μοσχοφίλερου και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την οινοπαραγωγή στην ιστορική ζώνη της Μαντινείας.

Το προφίλ του κρασιού, «Μαντινεία ΠΟΠ» συνθέτει τον τόπο, το terroir, την ποικιλία, την προσεκτική επιλογή των αμπελιών, τις χαμηλές αποδόσεις, την προσωπική φροντίδα και οινοποίηση από το Δημήτρη Σκούρα και της έμπειρης ομάδας του οινοποιείου. Δείχνει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου με κρυσταλλική καθαρότητα, άνθη πορτοκαλιάς, μοσχολέμονο, τριαντάφυλλο, αίσθηση φρεσκάδας, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση και λιπαρό στόμα. Κι αυτό γιατί η Μαντινεία Σκούρας, είναι ένα κρασί που δεν βιάζεται να εμφανιστεί στην αγορά. Η αργή και προσεκτική οινοποίηση του Μοσχοφίλερου πάνω στις οινολάσπες του περίπου 4 μήνες δίνει όγκο, πάχος και πλούτο στο κρασί, δίνοντας του μακρά και μεταξένια επίγευση.

Η νέα ετικέτα της Μαντινεία Σκούρας  εμπνευσμένη από το Μαντινειακό τοπίο φέρει ως σκίτσο το νέο οινοποιείο του Κτήματος, όπου τα επίπεδα του κτιρίου διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς πολλή έντονη κλίση, σαν το ίδιο το Μαντινειακό οροπέδιο. Με την κυκλοφορία της Μαντινεία Σκούρα, το Κτήμα Σκούρα αναδεικνύει όχι μόνο τις δυνατότητες του Μοσχοφίλερου, αλλά και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του για παραγωγή κρασιών που συνδυάζουν τη φυσική κληρονομιά του τόπου και των αναγνωρισμένων ΠΟΠ οινοαμπελουργικών ζωνών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...