Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέα διάσταση στο Μοσχοφίλερο φιλοτεχνεί η Μαντινεία Σκούρας μέσα από την καρδιά της ζώνης

Το Κτήμα Σκούρα παρουσιάζει την κυκλοφορία του νέου της κρασιού: την Μαντινεία Σκούρας. Η νέα κυκλοφορία, “Μαντινεία” αποτελεί την πρώτη εσοδεία που παράγεται εξ ολοκλήρου στο νέο οινοποιείο που πρόσφατα απέκτησε η οικογένεια Σκούρα στο Ζευγολατιό Μαντινείας, στην καρδιά των αμπελώνων του Μοσχοφίλερου και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την οινοπαραγωγή στην ιστορική ζώνη της Μαντινείας.

Το προφίλ του κρασιού, «Μαντινεία ΠΟΠ» συνθέτει τον τόπο, το terroir, την ποικιλία, την προσεκτική επιλογή των αμπελιών, τις χαμηλές αποδόσεις, την προσωπική φροντίδα και οινοποίηση από το Δημήτρη Σκούρα και της έμπειρης ομάδας του οινοποιείου. Δείχνει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου με κρυσταλλική καθαρότητα, άνθη πορτοκαλιάς, μοσχολέμονο, τριαντάφυλλο, αίσθηση φρεσκάδας, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση και λιπαρό στόμα. Κι αυτό γιατί η Μαντινεία Σκούρας, είναι ένα κρασί που δεν βιάζεται να εμφανιστεί στην αγορά. Η αργή και προσεκτική οινοποίηση του Μοσχοφίλερου πάνω στις οινολάσπες του περίπου 4 μήνες δίνει όγκο, πάχος και πλούτο στο κρασί, δίνοντας του μακρά και μεταξένια επίγευση.

Η νέα ετικέτα της Μαντινεία Σκούρας  εμπνευσμένη από το Μαντινειακό τοπίο φέρει ως σκίτσο το νέο οινοποιείο του Κτήματος, όπου τα επίπεδα του κτιρίου διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς πολλή έντονη κλίση, σαν το ίδιο το Μαντινειακό οροπέδιο. Με την κυκλοφορία της Μαντινεία Σκούρα, το Κτήμα Σκούρα αναδεικνύει όχι μόνο τις δυνατότητες του Μοσχοφίλερου, αλλά και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του για παραγωγή κρασιών που συνδυάζουν τη φυσική κληρονομιά του τόπου και των αναγνωρισμένων ΠΟΠ οινοαμπελουργικών ζωνών.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Στην πόλη Ανάπα, στα νότια της Ρωσίας, συντελείται μια ήσυχη αλλά καθοριστική αλλαγή στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα κελάρια της χώρας. Εκεί...

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Η ομάδα του Wine Trails ταξίδεψε γευστικά στην Κρήτη, επιλέγοντας πέντε χαρακτηριστικά ζευγάρια κρασιών και τυριών για μια εμπειρία που τιμά τη δύναμη της...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...