Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δράσεις εκπαίδευσης στην εστίαση από τo Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για το κρασί, μια νέα πρωτοβουλία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου που έλαβε χώρα στο Κτήμα Ζαχαριουδάκη και στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και στην βέλτιστη κατάρτιση των εργαζομένων της εστίασης και του τουρισμού σε θέματα που αφορούν το σέρβις του κρασιού.

Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο μιας σειράς από εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ ταυτόχρονα θα δίνονται υποτροφίες στους αριστούχους για να παρακολουθήσουν την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, με κοινό στόχο την προβολή και περαιτέρω ανάδειξη του Κρητικού κρασιού, συγχρηματοδότησαν το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν δωρεάν τον πρώτο κύκλο σπουδών της εταιρείας οινικής εκπαίδευσης Genius in Gastronomy, το “Genius Wine Step”, που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να λάβουν εκπαίδευση Sommelier.

Το Genius Wine Step Course είναι μια εμπλουτισμένη, απόλυτα εξειδικευμένη θεματική ενότητα 18 ωρών και αποτελεί το πρώτο βήμα για κάποιον που επιθυμεί να γίνει οινοχόος/sommelier. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, επαγγελματίες της αγοράς της εστίασης μπορούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον μαγικό κόσμο του κρασιού και να αναβαθμίσουν τη δουλειά τους, προσφέροντας άρτιες υπηρεσίες. Οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα αξιόλογο επίπεδο οινικής εξοικείωσης, απαραίτητο για την κατανόηση ενός κλάδου που εξελίσσεται και αναβαθμίζεται συνεχώς και τον τίτλο «Junior Sommelier» ή «Wine Connoisseur».

Η εν λόγω εκπαίδευση περιελάμβανε τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών
Αρχές της γευσιγνωσίας
Οινογεωγραφία
Διεθνής ορολογία
Service κρασιού
Food & Wine Pairing

Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ όσοι το επιθυμούσαν έδωσαν εξετάσεις προκειμένου να πάρουν την πιστοποίηση για την βαθμίδα Junior Sommelier, από τον αγγλικό φορέα NOCN GROUP. Στους αριστούχους των εξετάσεων, θα δοθεί υποτροφία για να παρακολουθήσουν το επόμενο επίπεδο σπουδών, δωρεάν.

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης Wines of Crete, συνεχίζει τις δράσεις εκπαίδευσης των επαγγελματιών στην εστίαση, ως έναν από τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει το Δίκτυο από την αρχή της ιδρύσεώς του.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο πρόγραμμα το οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν. Επόμενη δράση του Wines of Crete, είναι η έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά, στα Χανιά, 29 και 30 Μαρτίου 2025.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

REPORTS

Ο οινοτουρισμός δεν είναι πια ένα niche χόμπι για μυημένους. Είναι ένας από τους πιο ζωντανούς τρόπους να γνωρίσεις έναν τόπο: από το χώμα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το επώνυμο ελληνικό κρασί αλλάζει… μονοπάτι για να μπορέσει να συναντήσει τους ολοένα και περισσότερους φίλους του στην εγχώρια αγορά, απέραντο το δυναμικό γηγενών...

REPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ το χρονοδιάγραμμα των επόμενων διαδικασιώνπου αφορούν το Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς που έχουν πληγεί...

REPORTS

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της στο Συμβούλιο για την υπογραφή και τη σύναψη της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Mercosur...