Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου έρχονται τα ΟιΝοτικά για 17η χρονιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 17η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα διεξαχθούν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο sommelier Μιχάλης Αλεξανδρής θα παρουσιάσει δύο σεμινάρια:

  • 13:00-15:00 Σεμινάριο: Τα μυστικά της γευσιγνωσίας κρασιού
  • 17:00-19:00 Σεμινάριο: Βασικές αρχές service του κρασιού

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η εκδήλωση «Το Κρητικό Κρασί στο Εστιατόριο, το Παρόν και το Μέλλον» μεταξύ 19:00-21:00. Περιλαμβάνει συζήτηση με οινοχόους της Κρήτης σε πρακτικά θέματα, ιδέες, προβληματισμούς και λύσεις.

Το panel και την συζήτηση θα συντονίζει η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip.WSET.

Στο panel συμμετέχουν οι οινοχόοι με αλφαβητική σειρά:

Αλεξανδρής Μιχάλης – εστιατόριο Κουζεινέρι, Διομανταράκη Στέλλα – εστιατόριο Sterja, Μπαδογιάννης Γιώργος – εστιατόριο Alibertos, Μπεμπελάκης Χαράλαμπος – Elounda Beach Hotel και Παπαδομανωλάκης Γιάννης – Eleven restaurant.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της Κρητικής εστίασης και τους οινοπαραγωγούς.

Στα ΟιΝοτικά συμμετέχουν τα οινοποιεία:

  • Οινοποιείο Αγγελάκη
  • Οινοποιείο Αγία Τριάδα & Vinolio
  • Οινοποιείο Αλεξάκη
  • Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
  • Οινοποιείο Silva-Δασκαλάκη
  • Οινοποιείο Διαμαντάκη
  • Οινοποιείο Διγενάκη
  • DAF by Δουλουφάκη Φερενίκη
  • Οινοποιείο Δουλουφάκη
  • Οινοποιείο Ένωσης Ηρακλείου
  • Οινοποιείο Ευφροσύνη
  • Κτήμα Ζαχαριουδάκη
  • Οινοποιείο Ζουμπεράκη
  • Ιδαία Οινοποιητική
  • Οινοποιείο Καραβιτάκη
  • Οινοποιείο Κλάδος
  • Οινοποιείο Κουρκουλού
  • Οινοποιείο Λυραράκη
  • Οινοποιείο Λουλούδη
  • Οινοποιείο Μανουσάκη
  • Οινοποιείο Μαραγκάκη
  • Κτήμα Μενεξέ
  • Οινοποιείο Μεταξάρη
  • Οινοποιείο Μιχαλάκη
  • Οινοποιείο Ντουράκη
  • Οινοποιείο Παρασκευά
  • Οινοποιείο Πνευματικάκη
  • Κτήμα Πατεριανάκη
  • Κτήμα Σκαλαρέα
  • Οινοποιείο ΑΦΟΙ Στραταριδάκη
  • Οινοποιείο Τιτάκη
  • Κτήμα Τοπλού
  • Οινοποιείο Χαραλαμπάκη
  • Οινοποιείο Φραγκόσπιτο

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με το Fendt e100 Vario η Fendt παρουσίασε ένα ευέλικτο µικρών διαστάσεων ηλεκτρικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο για να δουλεύει άνετα, αθόρυβα, αλλά και «πράσινα»...

REPORTS

Οι ευρωπαϊκές εξαγωγές κρασιού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2024, αλλά τα νούμερα κρύβουν μια πολύπλοκη και δύσκολη πραγματικότητα για...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...