Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στόχος η αύξηση στις εξαγωγές κατά 5% στην Δυτική Πελοπόννησο

Να αναστρέψει το κλίμα στις -αμελητέες- εξαγωγές εξαιρετικής ποιότητας κρασιών που παράγονται στην Αχαΐα και την Ηλεία, προς την Ιαπωνία και την Κορέα, στοχεύει το σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι ομάδες-στόχοι στις δύο χώρες για τα κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), τα οποία παράγονται από τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα: ΠΓΕ Αχαΐας, ΠΓΕ Ηλεία, ΠΓΕ Λετρίνων, ΠΓΕ Πλαγιές Αιγιαλείας, ΠΟΠ Μοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου και ΠΟΠ Πάτρα.

Η επικοινωνιακή στρατηγική του προγράμματος θα στραφεί στο να εξοικειωθούν οι ομάδες-στόχοι με τις ζώνες που προωθεί η Περιφέρεια και να ταυτιστούν με περιοχές προέλευσης οίνων ανώτερης ποιότητας. Επίσης, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και οι καταναλωτές των αγορών για το ποιοτικό δυναμικό του αμπελώνα στις ζώνες της Δυτικής Ελλάδας, και φυσικά να διεισδύσουν και να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις αγορές αυτές με στόχο την ικανοποιητική αύξηση των εξαγωγών σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος ειδικός στόχος είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με την ποικιλία και τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που τηρούν οι οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ κατά 5% σε Ιαπωνία και 10% στην Κορέα, εκθέτοντας το πρόγραμμα σε κοινό άνω των 400 χιλιάδων μέχρι το τέλος του έργου που θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο δεύτερος ειδικός στόχος είναι να υπάρξει θετική επίπτωση 5% στις ετήσιες εξαγωγές της Ελλάδας προς τις αγορές των δύο χωρών στο ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Πηγή: www.pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.