Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα ξινόμαυρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ξινόμαυρου την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας πραγματοποιούν δοκιμές γευσιγνωσίας και masterclass σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέρνοντας την εγχώρια ερυθρή ποικιλία στο προσκήνιο.

Ανάμεσα στις δράσεις της ένωσης παραγωγών ξεχωρίζει το masterclass «Aspects of Xinomavro» από τον μοναδικό Έλληνα Master Sommelier, Ελευθέριο Χανιαλίδη, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, δίνοντας έμφαση στο πολυδιάστατο προφίλ της ποικιλίας και την ανάλυση της πορείας του μέσα από διαφορετικούς τύπους κρασιών και σε ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ. Περισσότερες πληροφορίες και την φόρμα συμμετοχής που απαιτείται για την παρουσία στο masterclass μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παράλληλα, στην έδρα των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας, ήτοι στο «The Wine Hub» της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή τριών διαφορετικών σειρών μονοποικιλιακών οίνων από Ξινόμαυρο, ώστε να αναδειχθεί ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του. Περισσότερες πληροφορίες και την απαιτούμενη φόρμας εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Wine Plus ετοιμάζει τη 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μία πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή τη δημιουργία της πρώτης Βιβλιοθήκης Οίνου της χώρας μας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Δ.Κ.Β.Β.) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οίνος & Βιωσιμότητα:...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή τη δημιουργία της πρώτης Βιβλιοθήκης Οίνου της χώρας μας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Δ.Κ.Β.Β.) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Οίνος & Βιωσιμότητα:...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη, ίσως, έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο, επιστρέφει 7 με 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Για άλλη μία χρονιά, την 31η,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...