Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Symington περιμένει ένα «εξαιρετικό» vintage κρασί στην κοιλάδα Douro

Η Port House Symington Family Estates λέει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να έχει μια «εξαιρετική» σοδειά στα κτήματά της στην κοιλάδα Douro, παρά τα δεινά που συνεχίζουν να πλήττουν τους παραγωγούς στην περιοχή.

Σε μια ανασκόπηση στα μέσα της συγκομιδής, παραγωγός οίνων port ανέφερε, ότι φέτος ήταν περισσότερο σύμφωνος με τον μέσο όρο των 30 ετών από τους τότε «προκλητικούς κύκλους ανάπτυξης» των τελευταίων ετών που είχαν χαρακτηριστεί από ασταθείς βροχοπτώσεις και παρατεταμένους καύσωνες σε ολόκληρη την περιοχή.

Αντίθετα, η καλλιεργητική περίοδος του 2024 είχε μέτριες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες μόνο οριακά κάτω από το μέσο όρο, με την ανθοφορία και την άνθηση να συμβαίνουν σε πιο «κανονικές» περιόδους για την κοιλάδα Douro (άνθιση στις 6 Μαΐου και καρπόδεσηαπό 8 έως 15 Ιουλίου στο Dow’s Quinta do Bomfim στην καρδιά της περιοχής).

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Winetrails

Παράλληλα, οι θερμοκρασίες ήταν επίσης περισσότερο σύμφωνες με τον μέσο όρο 30 ετών, παρά τον θερμότερο Απρίλιο που έχει καταγραφεί ποτέ (1,58°C πάνω από τον προβιομηχανικό μέσο όρο) και οι μέτριες θερμοκρασίες βοήθησαν τα σταφύλια να ωριμάσουν σταδιακά, με ισορροπημένη ζάχαρη και οξύτητα και «χωρίς τις υπερβολές που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον επικεφαλής οινοποιό και διευθυντή παραγωγής Charles Symington.

Αναλυτικότερα, η συγκομιδή ξεκίνησε με τη λευκή ποικιλία Viosinho που καλλιεργείται σε αμπελώνες μεγάλου υψομέτρου, στις 22 Αυγούστου, ακολουθούμενη από κόκκινες ποικιλίες που ωριμάζουν νωρίτερα Sousão, Alicante Bouschet, Tinta Barroca, Tinta Roriz και παλιά μικτά αμπέλια από τις 9 Σεπτεμβρίου, που φτάνουν στο οινοποιείο σε ιδανική θερμοκρασία 20-22ºC χωρίς ψύξη ή θέρμανση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης.

Τέλος, λόγω της βροχής νωρίτερα την εποχή, τα αμπέλια μπόρεσαν να αντλήσουν αποθέματα νερού κατά τον πολύ ξηρό Αύγουστο (που δεν είχε βροχή), ωριμάζοντας σταθερά στο πρώτο εξάμηνο του Σεπτεμβρίου, όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν «σχεδόν τέλειες».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Μεταξύ της αυξημένης πρόσβασης σε μια αγορά της Νότιας Αμερικής που πλήττεται από τον πληθωρισμό και του ανοίγματος της ευρωπαϊκής αγοράς σε έναν ιδιαίτερα...

REPORTS

Το πάρτι των Beaujolais Nouveau ξεκινά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, όπως επιτάσσει η παράδοση. Είναι πάλι αυτή η εποχή του χρόνου όπου εκατομμύρια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...