Η ετικέτα Caldera της Κάναβας Ρούσσος, µε αλκοολικό βαθµό 15,3 % vol., ξεχωρίζει για το σφιχτοδεµένο σώµα, τις πλούσιες τανίνες και την έντονη επίγευση µεγάλης διάρκειας. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τον αµπελώνα Στάση στο Ακρωτήρι Θήρας σε µεσογειακό µικροκλίµα, µε έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαµηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίµανση των σταφυλιών. Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση µε γηγενείς ζύµες και παλαίωση 36µηνών σε δρύινα βαρέλια 220 λίτρων.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 41 του Winetrails
Η Caldera, που παράγεται σε 3.000 περίπου φιάλες και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1974, σερβίρεται στους 18-20oC και συνοδεύει ψητά λιπαρά κρέατα, κυνήγι, πικάντικες κόκκινες σάλτσες, στιφάδο, κοκκινιστό µε κριθαράκι, osso bucco, µελιτζάνες παπουτσάκια και γεµιστά µε κιµά, παϊδάκια αρνίσια και προβατίνας, λιπαρά τυριά, γραβιέρα Κρήτης µεσαίας παλαίωσης, προσούτο Ευρυτανίας, παξιµαδάκια από χαρούπι. Στις υπόλοιπες ετικέτες της Κάναβας Ρούσσου περιλαµβάνονται οι Santorini 2022 ΠΟΠ Θήρας Λευκός Ξηρός, Nykteri 2021 ΠΟΠ Θήρας Λευκός Ξηρός, RIVARI 2010 Ροζέ Ξηρός Επιτραπέζιος από Μαντηλαριά και Ασύρτικο, Athiri 2004 Λευκός Ηµίγλυκος Λιαστός από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, Vinsanto 2006 & 2001 ΠΟΠ Θήρας Γλυκός Λιαστός από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι, Mavrathiro 2008 και NAMA Ερυθρός Γλυκός από Μαντηλαριά, Αηδάνι, Ασύρτικο, Αθήρι και Μαυράθηρο.