Συγκεκριμένα οι ετικέτες που απέσπασαν τις χρυσές διακρίσεις ήταν το λευκό Cuvee III εσοδείας 2023 και το Mega Spileo Ασύρτικο εσοδείας 2022, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Mega Spileo Vidiano – Aidani 2022.
To Cuvee III White είναι ένα λευκό ξηρό κρασί ΠΓΕ που αποτελείται από 60% Μαλαγουζιά, 20% Ασύρτικο και 20% Chardonnay και η παρασκευή του προβλέπει την ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε ποικιλία. Η ζύμωση της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου πραγματοποιείται σε μικρές δεξαμενές, και τα σταφύλια παραμένουν με τις οινολάσπες για περίπου 3 μήνες, ενώ το Chardonnay ζυμώνει, κυρίως, σε βαρέλια 225 λίτρων και ωριμάζει για 6 με 7 μήνες. Η γεύση του χαρακτηρίζεται από την δροσερή του οξύτητα και φρουτένιες γεύσεις.
Το Mega Spileo Ασύρτικο είναι ένα λευκό κρασί από 80% Ασύρτικο και 20% Λαγόρθι, το οποίο παραμένει με τις οινολάσπες για 6-7 μήνες και ωριμάζει σε βαρέλια 300 λίτρων. Είναι πλούσιο με αρώματα άγουρων φρούτων, όπως ροδάκινο και lime, ενώ γευστικά διακρίνεται από την οξύτητα του, που το διατηρεί φρέσκο στο στόμα.
Το Μέγα Σπήλαιο Βιδιανό – Αηδανί, αποτελείται από 85% Βιδιανό και 15% Αηδάνι. Η διαδικασία παραγωγής του περιλαμβάνει ολιγόωρη προζυμωτική εκχύλιση των στέμφυλων με το γλεύκος, στατική απολάσπωση μετά από 48 ώρες και αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Έπειτα, ακολουθεί ωρίμανση για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε δρύινα βαρέλια με τις λεπτές οινολάσπες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με αρώματα πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων.
Tην είδηση για την νέα του βράβευση κοινοποίησε το οινοποιείο μέσω ανακοίνωσης του στα social media.