Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι Άγγλοι οινοπαραγωγοί εκμεταλλεύονται τις αυξημένες θερμοκρασίες και βιώνουν ανάπτυξη

Παρότι η κλιματική αλλαγή έχει φέρει σημαντικές δυσκολίες στην παγκόσμια βιομηχανία κρασιού, οι Άγγλοι οινοπαραγωγοί φαίνεται να ευνοούνται από τις αυξημένες θερμοκρασίες και σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη, με τον τζίρο των μεγάλων βρετανών οινοπαραγωγών να αυξάνεται κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζοντας την ανοδική τάση της περασμένης δεκαετίας, όπως δείχνουν τα δεδομένα του ομίλου λογιστικών υπηρεσιών UHY Hacker Young.

Ιδιαίτερα κερδισμένα είναι τα οινοποιεία στην νότια Αγγλία, και ειδικά στις κοιλάδες του Sussex και του Kent, με τους παραγωγούς να υποστηρίζουν πως το κρασί τους είναι της ίδιας ποιότητας με αυτά της γνωστής περιοχής Champagne και της νότιας Γαλλίας.

Η βιομηχανία του οίνου στην Αγγλία είναι πολύπαθη, ελέω του κλίματος της ευρωπαϊκής χώρας, με τις επενδύσεις συχνά να είναι συντηρητικές, όμως η αυξημένη σοδειά που έχουν φέρει οι υψηλές θερμοκρασίες, έχει δώσει μια πνοή αισιοδοξίας όχι μόνο στους αμπελουργούς, αλλά και στους επενδυτές, με αρκετά βλέμματα να στρέφονται στα μεγάλα οινοποιεία Chapel Down και Lord Ashcroft, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Την άνοδο της Αγγλίας στην παγκόσμια σκηνή μαρτυρά και το γεγονός πως, ενώ τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αμπελιού και Κρασιού (OIV) δείχνουν μια πτώση της τάξεως του 9,6% στην παραγωγή του περσινού έτους, η Αγγλία σημείωσε ρεκόρ με 22 εκατομμύρια φιάλες, διπλασιάζοντας την αντίστοιχη δική της σε σχέση με λίγα μόλις χρόνια πριν.

Ο James Simmonds της UHY Hacker Young, αποδίδει την άνοδο του αγγλικού οίνου στην ανάγκη για εύρεση νέων περιοχών παραγωγής, με τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως η Γαλλία, να δοκιμάζονται από το ασταθές κλίμα, που έχει φέρει θερμότερους χειμώνες με ξαφνικούς παγετώνες που σκοτώνουν την παραγωγή.

Για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορείας οι αμπελουργοί θέλουν να εκμεταλλευτούν και την τουριστική αίγλη του Αγγλικού νότου, αναζητώντας την συνεργασία με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Με πληροφορίες από thedrinksbusiness

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις 10 και 11 Ιουνίου, οι κύριες εθνικές οινικές ενώσεις της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συναντήθηκαν στην πόλη Montepulciano της Ιταλίας, στο...

REPORTS

Οι Ισπανοί οινοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι νέοι βρετανικοί δασμοί για την περιεκτικότητα σε αλκοόλ έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εξαγωγών...

REPORTS

Στη Γαλλία, η συζήτηση σχετικά με την άρδευση των αμπελώνων έχει ενταθεί καθώς η κλιματική αλλαγή προκαλεί πιο συχνές και έντονες ξηρασίες.

REPORTS

Οι δύο σπουδαιότερες οινικές περιοχές της Ιταλίας κυριάρχησαν στις διεθνείς πωλήσεις κρασιών υψηλής ποιότητας το 2024, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αξία και την παγκόσμια απήχησή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Messinia Terroirs συμμετέχει στο φεστιβάλ Οινοξένεια, ενισχύοντας μια ουσιαστική «γέφυρα» συνεργασίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές οινικές περιοχές της Πελοποννήσου:...

REPORTS

Μεγάλη διεθνής αναγνώριση για τα Estates Costa Lazaridi: το Οινότρια Γη Syrah- Αγιωργίτικο BIO 2021 απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο Grand Gold Medal, καθώς και την...

REPORTS

Eκδόθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης με όλους τους αιτούντες, περιόδου 2024-2025, για ένταξη στην Παρέμβαση Π2-58.4 «Ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνων και το...

REPORTS

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της κεφαλαιακής της...