ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
SOLE PINOT NOIR
Ερυθρό ξηρό
Δημιουργήθηκε από τη γνωστή εκλεπτυσμένη γαλλική ποικιλία Pinot Noir. Για την οινοποίησή του γίνεται προζυμωτική εκχύλιση στους 6οC για μία εβδομάδα και ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, οδηγείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου γίνεται η μηλογαλακτική ζύμωση και παραμένει για παλαίωση για 12 μήνες. Το χρώμα του είναι λαμπερό πορφυρό. Σερβίρεται στους 16-18οC και μπορεί να καταναλωθεί είτε φρέσκο είτε στα πρώτα 10 χρόνια της ηλικίας του.
ΚΑΒΑΛΑ
Pinot Noir