Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί «LOW!» στην Ελλάδα

Το Κτήμα Σεμέλη, τιμά τις παραδόσεις της οινοποίησης βάζοντας μπροστά την καινοτομία. Τα κρασιά αγκαλιάζουν την αυθεντικότητα των terroir του Κτήματος, αναδεικνύοντας το ξεχωριστό χαρακτήρα του τόπου.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για “ελαφρύτερα” κρασιά, το Κτήμα δημιούργησε  το LOW – το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα!

Μέσα στο “σώμα” του εμπεριέχεται  όλη η τεχνογνωσία και το μεράκι  που απαιτεί το καλό κρασί για να γίνει ενώ στη συνέχεια αφαιρείται μέρος της αλκοόλης με την Τεχνολογία Μεμβρανών (Membrane Technologies). Με τον τρόπο αυτόν διατηρούνται τα αρώματα και η γεύση. Το κρασί αυτό προσφέρει μια εμπειρία που ξυπνά τον ουρανίσκο  με μόνο τους μισούς βαθμούς αλκοόλης – 6% – αλλά και πολύ λιγότερες θερμίδες – 40% λιγότερες συγκρινόμενο με κρασί περιεκτικότητας 12,5% αλκοόλ.

Το LOW είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού, ενώ προσφέρει μια εναλλακτική ανάλαφρη και απολαυστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Από all day bar cafés, beach bars και trendy food μέχρι και καταστήματα deli’s, κάβες ή στο σπίτι και όπου αλλού, το LOW είναι παντού για όλους όσοι αναζητούν μια φρέσκια και ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.

Το Κτήμα Σεμέλη προτείνει να ανακαλύψετε το LOW, το πιο καινοτόμο και παιχνιδιάρικο κρασί με τους μισούς βαθμούς αλκοόλης που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση, το άρωμα και την αυθεντικότητά του αλλά και τη διαφορετική του φιλοσοφία.

Το LOW διατίθεται στην αγορά σε λευκό και ροζέ.

Το Low λευκό είναι το αποτέλεσμα ενός μοναδικού blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου & Μαλαγουζιάς. Το μπουκέτο αρωμάτων αυτού του λαμπερού κρυστάλλινου αχυρόξανθου κρασιού συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Ένα δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση για να το απολαύσετε με ψητά ή μαριναρισμένα ψάρια, μαλάκια, οστρακοειδή, ζυμαρικά, πράσινες σαλάτες, κοτόπουλο σχάρας, χοιρινό λεμονάτο, φρέσκα μαλακά τυριά.

Στο Low ροζέ, το πάντρεμα των Merlot και Grenache Rouge, καταλήγει σε μια σομόν παλέτα και γοητεύει με αρώματα καραμέλας & φρέσκων κόκκινων φρούτων. Νόστιμο και γαργαλιστικό με χαρακτηριστικές νότες από άνθη ροδακινιάς και φρούτων του πάθους  δένει σε ένα αρμονικό τελείωμα. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει όλες τις λαχταριστές απολαύσεις ενός καλοκαιριού. Συνοδεύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Δεχτείτε την πρόσκληση και την πρόκληση για ένα καινούριο ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων με το LOW από το Κτήμα Σεμέλη!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η London Wine Fair 2025 ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα της χρονιάς: την τυφλή γευσιγνωσία «Μάχη των Φυσαλίδων». Η εμβληματική...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Το παγκόσμιο εμπόριο οίνου και γλεύκους παρέμεινε σχεδόν σταθερό το 2024, με μικρή αύξηση 0,8% σε όγκο, φθάνοντας τα 100,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα, και μικρή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Wine Plus ετοιμάζει τη 6th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μία πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...