Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Απευθείας από την δεξαμενή ο λευκός ξηρός οίνος σοδειάς 2023 από το οινοποιείο Saint Anna Winery

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της φετινής Food Expo, για να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής.

Με παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας να παρουσιάζουν τα καλύτερα από την εγχώρια οινοποιητική παραγωγή, το Saint Anna Winery, ήταν ένα από αυτά που ξεχώρισαν.

Με μηχανήματα νέας τεχνολογίας έρχεται η σοδειά του 2023 από το οινοποιείο Saint Anna Winery, υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πετράκη, πρώτης γενιάς οινοποιός και ιδρυτής όπου φέρνει φρέσκο αέρα καινοτομίας στον κόσμο του κρασιού.

Τα βλέμματα των επισκεπτών στη φετινή έκθεση έκλεψε ο λευκός ξηρός οίνος της σειράς «Kouros» του 2023, ο οποίος ήρθε απευθείας από την δεξαμενή για γευστικές δοκιμές. Πρόκειται για κρασί που παράγεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μονεμβασιά σε αναλογία 70-30, οι οποίες οινοποιούνται ξεχωριστά και στη συνέχεια παντρεύονται μεταξύ τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Επιπλέον, το οινοποιείο παρουσίασε τις εκλεκτές σοδειές του 2022 με ροζέ και ερυθρό κρασί. Το ροζέ προέρχεται από τις ποικιλίες Φωκιανό και Μονεμβασιά, ενώ το ερυθρό από Φωκιανό και Μανδηλαριά, με το δυνατό του χρώμα να προκύπτει ύστερα από 15 ώρες εκχύλισης της πρώτης ποικιλίας.

Πιστός τόσο στην ποιότητα όσο και στις γηγενείς ποικιλίες της Νάξου και την ελληνική αγορά παραμένει ο Μανώλης Πετράκης, υποσχόμενος μια ακόμα πιο εντυπωσιακή σοδειά για το 2023, με βελτιωμένη ποιότητα και εκλεκτή γεύση.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του ωΐδιου, με τις ράγες των σταφυλιών να είναι ευαίσθητες στον μύκητα μέχρι και το γυάλισμα, ενώ οι...