Στηρίζει τους Έλληνες αµπελουργούς
Η Οινοποιία Μαλαµατίνα εκσυγχρονίζεται συνεχώς σε εξοπλισµό, υιοθετεί νέα πιστοποιητικά ποιότητας διεθνούς αναγνώρισης, ενσωµατώνει νέες τεχνολογίες και προηγµένα συστήµατα ελέγχου σε όλα τα οινοποιεία της. Στηρίζει παραδοσιακά τους τοπικούς Έλληνες αµπελούργους από τη Θήβα, την Ασωπία, τον Φάρο, την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και ενισχύοντας την τοπική οικονοµία. Με αταλάντευτη προσήλωση στην ποιότητα και µε σεβασµό στο φυσικό περιβάλλον, τα κρασιά της παράγονται από εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες, µε τις πιο σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, που διασφαλίζουν ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσµα.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails
Το brand 2303 REZINE µε δύο εκλεκτές ετικέτες
Το όραµα της νέας εποχής προσωποποιείται µε τη «2303 REZINE», καθώς η Οινοποιία Μαλαµατίνα εξελίσσει το brand της κλασικής Μαλαµατίνας και προσφέρει µετά από 128 χρόνια στο οινόφιλο κοινό δύο εκλεκτές Ρετσίνες περιορισµένης ποσότητας.
Το όνοµα αυτό είναι εµπνευσµένο από τον αστεροειδή «2303 ΡΕΤΣΙΝΑ», τον οποίο ανακάλυψε και βάφτισε εν έτει 1982 ο Ελβετός αστροφυσικός Paul Wild, που ήταν λάτρης και ο ίδιος της κλασικής Ρετσίνας.
2303 Reziné Rosé
Ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος και παραμονή στις οινολάσπες για τρεις μήνες. Μια Ρετσίνα με λαμπερό ροζ τριανταφυλλί χρώμα και κομψά αρώματα δυόσμου της φρέσκιας ρητίνης πεύκου. Τα φρουτώδη και φυτικά αρώματα σε συνδυασμό με τη δροσιστική οξύτητα χαρίζουν ένα τελείωμα με φινέτσα και ελκυστικότητα, ενώ οι πολύ διακριτικές νότες μαστίχας και δενδρολίβανου ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλού, αυθεντικού, κρασιού.
2303 Reziné White Wild Ferment
Αυθόρμητη ζύμωση μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές ωοειδούς σχήματος και παραμονή σε οινολάσπες για τρεις μήνες. Με φωτεινό χρυσαφί χρώμα συνθέτει πρωτογενή χαρακτηριστικά με νότες ανθικότητας και βοτανικότητας και αρώματα ευκάλυπτου, μέντας, ώριμων εσπεριδοειδών, δεντρολίβανου και λεμονανθού. Στο στόμα, η οξύτητά της τονίζει με μαεστρία τα πλούσια αρώματα φρούτων και βοτάνων, προσφέροντας μια γεμάτη και δομημένη επίγευση.