Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το σαμιώτικο κρασί κάνει θραύση στην Κορέα με αύξηση των πωλήσεων

Στη χώρα των 51 εκατομμυρίων κατοίκων οι εισαγωγές σαμιώτικου κρασιού τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο ευοίωνες προσδοκίες, διπλασιάζοντας επί της ουσίας το τζίρο του 2022 έναντι του 2021 και σημειώνοντας μια διαρκή ανοδική τάση.

Αυτό προκύπτει τόσο από τη στρατηγική προσέγγιση της Εμπορικής Διεύθυνσης του ΕΟΣ Σάμου προς την ισχυρή αυτή αγορά-στόχο, αλλά και από την υποστήριξη της προώθησης των σαμιακών συνεταιριστικών οίνων από την εταιρεία που τους αντιπροσωπεύει στην Κορέα, την Hellenic Wine.

Με στοχευμένες πρακτικές προβολής  και μεθοδικές οινογευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, ο οινογνώστης Παύλος Chang και τα αδέρφια του, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα προτίμησης των καταναλωτών προς τους σαμιακούς  οίνους καθώς ως είδος ανώτερης ποιότητας αποτελεί σύμβολο υψηλής κοινωνικής στάθμης. Επιπρόσθετα, το καταναλωτικό προφίλ των Κορεατών δείχνει μια σαφή προτίμηση στα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού που διατηρούν σταθερή την υψηλή τους ποιότητα και τη μοναδική γεύση. Το γυναικείο κοινό έδειξε να προτιμά τα γλυκά κρασιά καθώς και τα ημίξηρα baΒέλ, το λευκό και το ροζέ.

Κατά τη διάρκεια τριήμερων οινογευστικών δοκιμών (από 22 έως και 24 Ιουνίου 2023) στην COEX Convention & Exhibition Center Seoul, South Korea, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Wine Quality Legend που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Σάμου, από τους εκθεσιακούς χώρους της Hellenic Wine όπου εκτίθονταν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά της Σάμου πέρασαν περισσότεροι από  85 χιλιάδες επισκέπτες!

Την 1η ημέρα η επισκεψιμότητα ήταν 15.000 άτομα, τη 2η ημέρα 20.000 και το Σάββατο, 3η ημέρα της εκδήλωσης, οι επισκέπτες  ξεπέρασαν τους  50.000. O Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής σε διακεκριμένους sommelier, οινογνώστες και ανθρώπους της αγοράς, έκανε διαρκείς  παρουσιάσεις των κρασιών αλλά και της αμπελουργικής ζώνης της Σάμου, μιλούσε για τις γηγενείς  ποικιλίες και τους καινοτόμους τρόπους οινοποίησης, τη μακραίωνη οινική ιστορίας του τόπου και τη χειρωνακτική καλλιέργεια από τους αμπελουργούς μας, ταξιδεύοντάς τους στη Σάμο και στο «υγρό χρυσάφι» του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...