Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρχεται η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί 2023, με νέες τεχνολογίες στο αμπέλι

Για δεύτερη χρονιά θα λάβει χώρα η δράση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί”, με το φετινό θέμα οι Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι.

Με στόχο να γίνει η Κεφαλονιά επίκεντρο για το κρασί και όχι μόνο ένας οινοτουριστικός προορισμός, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς με την Άνθεια Κώτση διοργανώνουν τη δράση αυτή που αποσκοπεί στο να εμβαθύνει πάνω σε μια θεματολογία που αφορά όλους στον κλάδο του κρασιού, με μια ανοιχτή συζήτηση με αξιόλογους ομιλητές. Φέτος, οι Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι έχουν την τιμητική τους, με τη θεματολογία αυτή να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι ομιλητές είναι ο κ. Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / γεωπόνος / οινολόγος, o Σταμάτης Διαβατίδης και ο Γιώργος Φεύγας, συνιδρυτές της εταιρείας FarmAir με έδρα στην Αμερική που ειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες με drone, και ο Άρης Τσέλεπος οινολόγος του Κτήματος Τσέλεπου. Οι καλεσμένοι θα μιλήσουν πάνω στο θέμα και θα συνομιλήσουν με τους οινοποιούς, οινολόγους και γεωπόνους της Κεφαλονιάς.

17 Ιουνίου, 11:00-13:00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, Ληξούρι.

Στα πλαίσια του Hub, οι καλεσμένοι θα περιηγηθούν στους αμπελώνες, οινοποιεία και άλλες αξιόλογες τοποθεσίες της Κεφαλονιάς ενώ στην ομάδα θα είναι και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το θέμα στα εθνικά ΜΜΕ.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση είναι όλοι οι άνθρωποι του κλάδου που θα την παρακολουθήσουν δωρεάν. Η προβολή της συζήτησης του Hub θα μεταφερθεί μέσα από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε όλα τα οινοποιεία στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα να μπορούν να ενημερωθούν. Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς αποσκοπεί μέσα από

αυτή τη δράση να προσφέρει γνώση προς τον οινικό κλαδο πόσο μάλλον για ένα ζήτημα που αφορά όλους.

Ευχαριστούμε θερμά την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου για την υποστήριξη τους στη δράση μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ληξουρίου για την παραχώρηση της αίθουσας.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook και Instagram @kefaloniawinemakers.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για την προσαρμογή της οινοβιομηχανίας στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες, προωθώντας το κρασί χωρίς αλκοόλ.

REPORTS

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο εμβληματικούς αμπελώνες της Ελλάδας, με μακρά ιστορία που συνδέεται με τη Μονή του Μεγάλου...

REPORTS

«Έφυγε» σε ηλικία 78 ετών ο κορυφαίος γεωπόνος, γεωργοοικονομόλογος και οινοποιός του Κτήματος Μερκούρη, Χρήστος Κανελλακόπουλος, ο οποίος επί δεκαετίες άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα...

REPORTS

Σ’ άμεση ανάγκη νέων διαπραγματεύσεων με ΗΠΑ βρίσκεται η ΕΕ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οίνων Προέλευσης (EFOW), αφού «Η αγορά της Αμερικής δεν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...