Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Prosecco Superiore της Santa Margherita γιορτάζει την 70η επέτειο

Η Santa Margherita γιορτάζει 70 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να παράγει αφρώδες κρασί από σταφύλια Glera στους λόφους Conegliano-Valdobbiadene.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η Santa Margherita, που ιδρύθηκε το 1935 από τον κόμη Gaetano Marzotto, ιδρύθηκε στις αρχές των σύγχρονων, αποτελεσματικών γεωργικών μεθόδων που συνδύαζαν χειρωνακτική και τεχνική εργασία για να αξιοποιήσουν την φυσική παραγωγή κρασιού. Αν και έχουν περάσει 87 χρόνια από την αρχή της, οι κατευθυντήριες αρχές της Santa Margherita παραμένουν αμετάβλητες.

Έτσι, το 1952, η Santa Margherita έγινε ένα από τα πρώτα οινοποιεία που παρήγαγαν αφρώδες κρασί από σταφύλια Glera, στην περιοχή Conegliano-Valdobbiadene, τώρα το λίκνο του Prosecco Superiore DOCG.

Πιο συγκεκριμένα, τα σταφύλια Glera που χρησιμοποιούνται από τη Santa Margherita είναι σταφύλια που βρίσκονται σε αμπελώνες στην ιστορική περιοχή DOCG στους πρόποδες μεταξύ Conegliano και Valdobbiadene, η οποία είναι η καρδιά της ονομασίας και από το 2019 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε αυτά τα πρώτα εβδομήντα χρόνια, η Santa Margherita έχει μετατραπεί από έναν από τους πρωτοπόρους για την παραγωγή Prosecco Superiore σε περήφανη πρεσβευτή για παραγωγή υψηλής ποιότητας. Έχει παίξει βασικό ρόλο στη μετατροπή αυτού που κάποτε ήταν τοπικό αφρώδες κρασί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αφρώδη κρασιά στον κόσμο.

Φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει με τα χρόνια που μεσολάβησαν, καθώς η Santa Margherita έχει ακονίσει τις τεχνικές οινοποίησης και τη διαχείριση του αμπελώνα, όλα με τελικό στόχο να αναδείξει την ποιότητα των σταφυλιών Glera και των λόφων Conegliano-Valdobbiadene.

Παράλληλα, ο Gaetano Marzotto, Πρόεδρος της Santa Margherita Gruppo Vinicolo, σχολίασε: «Για τη Santa Margherita, το Prosecco Superiore δεν είναι μόνο ένα σύμβολο του ιταλικού τρόπου ζωής, ικανό να κερδίζει νέους λάτρεις του κρασιού κάθε μέρα και να ανοίγει τις πόρτες σε νέες αγορές, αλλά και ζωντανή μαρτυρία του συνεχούς πνεύματος καινοτομίας μας, σύμβολο δεξιοτεχνίας και τεχνολογικής προόδου και σύμβολο συνεχιζόμενης, ακούραστης έρευνας, πάντα με στόχο την ανίχνευση νέων μονοπατιών γεύσης και οινικής απόλαυσης».

Σήμερα, η επιτυχία του Prosecco Superiore της Santa Margherita έχει ξεπεράσει πολύ τα σύνορα της χώρας και έχει κερδίσει τους ουρανίσκους των οινόφιλων σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, με μια ευρεία γκάμα που προσφέρει νόστιμες γευστικές αποχρώσεις: από την πιο πλούσια δομημένη και σύνθετες εκδόσεις Vintage – Brut “52” και Extra Brut “Rive di Refrontolo” στα πιο σύγχρονα μη vintage Brut και Extra Dry, σχεδιασμένα για ένα σύγχρονο κοινό που του αρέσει να πίνει κρασί σε διαγωνισμούς που δεν είναι συνηθισμένοι ή συμβατικοί, αναζητώντας ένα βεγγαλικό που είναι σύμφωνο με τον δικό τους τρόπο ζωής, που ωστόσο συνδέεται με την παράδοση και εκφράζει πιστά το terroir της καταγωγής του.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.