Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δεκαράκι μονοποικιλιακό, από τον καρπό σε άμβυκες για τέλειο τσίπουρο

Το Φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη της αποστακτικής περιόδου για την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου Δεκαράκι, το Μοσχάτο, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη Αλεπού.

Χάρη στον μονοποικιλιακό τους χαρακτήρα, το Δεκαράκι Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης Αλεπού, προσλαμβάνουν στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης εκλεκτής ποικιλίας στέμφυλων από την οποία προέρχονται και ξεχωρίζουν για τον διακριτό αρωματικό τους χαρακτήρα. Τα αρώματα από τα στέμφυλα, αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Η τέχνη και τα μυστικά της απόσταξης σε συνδυασμό με το σχολαστικό, κλειστό κύκλωμα παραγωγής – από την αρχή ως το τέλος- είναι το «κλειδί» που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα, την κρυστάλλινη «σαν διαμάντι» καθαρότητα και το μοναδικό χαρακτήρα για το  Δεκαράκι Μονοποικιλιακό τσίπουρο- που δίνει νέα διάσταση στην έννοια του τσίπουρου.

Το κάθε Δεκαράκι χάρη στον παραδοσιακό και μοναδικό χαρακτήρα του αποτελεί μια γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τις παραδόσεις του τόπου μας και απογειώνει την κάθε περίσταση. Το εκρηκτικό Μοσχάτο, από την ερυθρή ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου έχει καθαρό, έντονο, εκρηκτικό κι αρωματικό χαρακτήρα που γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά.  Ο αρμονικός Ροδίτης Αλεπού, από τη ροζέ ποικιλία Ροδίτη Αλεπού, αποτελεί το κλασικό, διαχρονικό τσίπουρο της οικογένειας που διαθέτει ισορροπία, αρμονία και κλασική, γεμάτη γεύση. Η αρχοντική Μαλαγουζιά, από τη λευκή ποικιλία Μαλαγουζιά, αποτελεί ένα φινετσάτο τσίπουρο με αρωματικό, διακριτό και κομψό χαρακτήρα τα αρώματα του οποίου μεγεθύνονται στο στόμα και επιμένουν στην επίγευση.

Μπορεί ο καιρός να ήταν άστατος με ξαφνικές μπόρες στα τέλη Αυγούστου, όμως η προηγούμενη καλοκαιρία εξασφάλισε καταπληκτική σοδειά και για τις τρεις ποικιλίες και υπόσχεται τσίπουρα υψηλής ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...