Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το vintage Almaviva κυκλοφόρησε στη La Place για την 25η επέτειο του

Η κορυφαία μάρκα κρασιού της Χιλής Almaviva κυκλοφόρησε τον τρύγο του 2020, που συνάδει με την 25η επέτειο από την εμφιάλωσή του στη La Place de Bordeaux, με τους κριτικούς να λένε ότι είναι «ήδη νόστιμο», αλλά είναι πιθανόν να βελτιωθεί περισσότερο με τον χρόνο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η κυκλοφορία, η οποία έρχεται ως μέρος της φθινοπωρινής καμπάνιας La Place de Bordeaux, βλέπει το vintage του 2020 να κυκλοφορεί στα 116 € ανά μπουκάλι ex-négociant, αύξηση 10,5% σε σχέση με την τιμή ανοίγματος του 2019 (105 €), σύμφωνα με τη Liv-ex. Προσφέρεται επίσης από το διεθνές εμπόριο για £ 1.440 ανά 12×75, σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή αγοράς του vintage 2018, η οποία φέρει παρόμοια βαθμολογία κριτικής.

Επιπλέον, το κρασί έχει βαθμολογία 96 βαθμών από τον Luis Gutiérrez του The Wine Advocate, ο οποίος σημείωσε ότι το 2020 έχει «παρόμοια αρωματική ένταση» με το 2019, φέρνοντας στην μύτη μια «ξεκάθαρη νότα από ψητές πιπεριές» και παρόλο που είναι πιο τανικό, το συγκεκριμένο κρασί έχει περισσότερη ένταση από το ισχυρό vintage του 2017.

Η σοδειά του 2020 ήταν εξαιρετικά ξηρή, με 75% λιγότερες βροχοπτώσεις από το συνηθισμένο μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα νωρίτερη συγκομιδή και παρόλο που η συγκομιδή της Carmenère συγκομίστηκε σχεδόν πέντε εβδομάδες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Εν τω μεταξύ, ο James Suckling του απένειμε 98 πόντους, περιγράφοντάς το ως «Ηδονικό και κολακευτικό στον ουρανίσκο», ένα μεσαίο έως γεμάτο σώμα Almaviva «με εύπλαστες, μεταξένιες τανίνες και πληθώρα μαύρων και μπλε φρούτων, που προσφέρει πολλή γοητεία τώρα ” αν και σημειώνοντας ότι θα ήταν “καλύτερα από το 2024”.

Το 2020 Almaviva είναι ένα μείγμα από 68% Cabernet Sauvignon, 24% Carmenère (από την Peumo), 6% Cabernet Franc και 2% Petit Verdot, χωρίς Merlot αυτή τη φορά.

«Η διαδικασία ήταν όσο το δυνατόν πιο προσεκτική, χωρίς να χρησιμοποιηθούν βόμβες, έγινε χειροκίνητη και οπτική διαλογή των σταφυλιών, συμπίεση σε μικρά κάθετα πατητήρια και παλαίωση 20 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 73% από αυτά καινούργια και τα υπόλοιπα δεύτερη χρήση». σημείωσε ο Gutiérrez. «Το κρασί έφτασε σε καλή ωρίμανση με 14,9% αλκοόλ. Εξακολουθεί να δείχνει λίγο το αποτέλεσμα του élevage, με άφθονες νότες γλυκών μπαχαρικών, μια κρεμώδη πινελιά και λίγο καπνό.»

Το δεύτερο κρασί Epu της Almaviva, που προέρχεται από το ίδιο terroir και αμπελώνα στο Puente Alto, αλλά από νεότερα αμπέλια που συγκομίζονται νωρίτερα για να διατηρηθεί η οξύτητα και τα φρούτα, κυκλοφόρησε επίσης, είναι η δεύτερη έξοδος στη La Place.

Το οινοποιείο, το οποίο γιορτάζει φέτος την 25η επέτειό του, ιδρύθηκε το 1997 όταν οι ιστορικές οινοπαραγωγικές οικογένειες του Baron Philippe de Rothschild και του Concha Y Toro ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό γαλλο-χιλιανό premium κρασί.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.