Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Morlet ο τελευταίος αμπελώνας της Νάπα στην Place de Bordeaux

Το κορυφαίο cuvée της οικογένειας Morlet, το Couer de Vallée είναι το πιο πρόσφατο κρασί από την κοιλάδα Napa που θα κυκλοφορήσει στην La Place de Bordeaux τον Σεπτέμβριο της ολοένα και πιο πολυσύχναστης σειράς «hors Bordeaux».

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Προερχόμενο από το Oakville στην καρδιά της Νάπα, το Morlet’s Couer de Vallée ενώνει μια σειρά από κορυφαία κρασιά από τη Νάπα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο La Place. Αυτά περιλαμβάνουν τα Opus One, Promontory (από το Harlan Estate), Insignia (από τον Joseph Phelps), Maya (από το Dalla Valle Vineyards), Pym-Rae (από την οικογένεια Tesseron) και Rubicon (από το Inglenook). Συμμετέχει επίσης στα δύο κορυφαία cuvé της Favia Wines, τα Coombsville και Cerro Sur.

Ο Timothée Moreau του Bureau des Grands Vins είναι ο αυλικός για την κυκλοφορία του Morlet, με τα 10.000 μπουκάλια στην πρώτη κυκλοφορία να διατίθενται σε μια δεξαμενή δώδεκα διαπραγματευτών. Η κυκλοφορία είναι από το εξαιρετικό vintage του 2019 που είχα την τύχη να δοκιμάσω στο Μπορντό.

Όπως υποδηλώνει ίσως το όνομα του κρασιού και όπως πολλές παλιές εκδόσεις Napa στο La Place υπάρχει μια γαλλική σύνδεση εδώ, αλλά είναι περισσότερο με σαμπάνια παρά με Μπορντό.

Γεννημένος στο Épernay σε οικογένεια αμπελουργών πέμπτης γενιάς, ο Luc Morlet μεγάλωσε στον τομέα Champagne της οικογένειάς του. Είναι εκπαιδευμένος οινολόγος με MBA στο εμπόριο κρασιού και έχει κάνει πρακτική άσκηση στο l’Institut National de la Recherche Agronomique στο Μπορντό καθώς και στο Maison Chanson Père et Fils στο Beaune. Διορίστηκε από την οικογένεια Lurton ως regisseur του Château Dauzac το 1994, δουλεύοντας υπό τον θρυλικό σύμβουλο κρασιού Jacques Boissenot.

Ο Luc μετακόμισε στην κοιλάδα της Νάπα για να ενωθεί με τη σύζυγό του Jodie, η οποία κατέχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση από το UCLA, στην γενέτειρά της Καλιφόρνια. Μετά από πέντε συγκομιδές δημιουργώντας κρασιά στο Newton Vineyard μαζί με τον διεθνή σύμβουλο κρασιού Michel Rolland, ο Luc προσλήφθηκε το 2001 ως οινοποιός του Peter Michael Winery. Το 2006, καθώς ο Luc μεταπήδησε σε ρόλο συμβούλου (τον οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα), μαζί με την Jodie ίδρυσαν την Morlet Family Vineyards.

Το Coeur de Vallée είναι η εναρκτήρια κυκλοφορία του Morlet στο la place, αλλά το δελτίο τύπου τους υπονοεί ότι θα έρθουν περισσότερα. Σχολιάζοντας την κυκλοφορία, η Jodie Morlet σημείωσε: «Για σχεδόν δύο δεκαετίες, το οινοποιείο μας αναπτύσσει μια διεθνή αγορά. Ο Luc και εγώ είμαστε πολύ ευγνώμονες που έχουμε τώρα την ευκαιρία να μοιραστούμε την ιστορία και το πάθος μας με περισσότερους γνώστες του κρασιού σε όλο τον κόσμο».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.