Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Ουρανοξύστης» ξενοδοχείου γύρω από τον αμπελώνα Seppeltsfield

Η κατασκευή του Oscar Seppeltsfield, ενός μοντερνιστικού πύργου 12 ορόφων, 71 δωματίων 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην καρδιά του ιστορικού αμπελώνα Seppeltsfield στη Νότια Αυστραλία θα ξεκινήσει φέτος, δημιουργώντας αυτό που ο ιδιοκτήτης του πιστεύει ότι θα γίνει η «Όπερα του Σίδνεϊ για την Barossa Valley».

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο ιδιοκτήτης και εκτελεστικός πρόεδρος του Seppeltsfield, Warren Randall, δήλωσε ότι το πολυτελές ξενοδοχείο Oscar Seppeltsfield και το συνοδευτικό εστιατόριο θα είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας σημασίας για τη βιομηχανία κρασιού της Νότιας Αυστραλίας και θα γίνει «ο πιο επιθυμητός επικούρειος προορισμός για τους τουρίστες παγκοσμίως».

Η αρχική αίτηση για την κατασκευή του Oscar Seppeltsfield υποβλήθηκε στις 16 Απριλίου 2020, αλλά η δημόσια διαβούλευση με τους γύρω γείτονες τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε σε νομική αμφισβήτηση του σχεδίου. Το Δικαστήριο Περιβάλλοντος, Πόρων και Ανάπτυξης της Νότιας Αυστραλίας απέρριψε έφεση κατά του έργου πέρυσι, αλλά μια ομάδα δράσης Barossa υπέβαλε δικαστική αγωγή για να ταξινομηθεί το έργο. Έτσι, η έγκριση για την κατασκευή του Oscar Seppeltsfield δόθηκε από το τοπικό Περιφερειακό Συμβούλιο την 1η Ιουνίου, μετά από μια έντονη διετή διαμάχη σχετικά με την ανάπτυξη.

Έπειτα, από περαιτέρω διαβούλευση, μια αναθεωρημένη αίτηση ανάπτυξης υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2022, με την τοποθεσία του ξενοδοχείου να μετακινείται 10 μέτρα χαμηλότερα σε μια ρεματιά εντός του αμπελώνα Seppeltsfield, για να είναι λιγότερο ενοχλητική στο τοπίο. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι στο γειτονικό χωριό Greenock δεν θα δουν το ξενοδοχείο αν και μπορεί να το δει κανείς κατά μήκος της περιοχής Seppeltsfield Road με επένδυση φοίνικες που περνά από την κύρια είσοδο του Seppeltsfield Winery.

Ο χώρος του ξενοδοχείου θα καλύπτει τέσσερα εκτάρια του Seppeltsfield, με μερικά αμπέλια Grenache να αφαιρούνται και να ξαναφυτεύονται για να αντικαταστήσουν τα νεκρά παλιά αμπέλια στον υπάρχοντα αμπελώνα, αλλά ένα κομμάτι Palamino Fino θα εκριζωθεί και το Seppeltsfield θα σταματήσει την ενισχυμένη παραγωγή του Fino.

Ο Randall πρωτοστάτησε σε μια υπερβολική αναζωογόνηση του ακινήτου από το 2009, όταν αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών στον ιστορικό αμπελώνα και οινοποιείο Seppeltsfield, που ιδρύθηκε το 1841, και έκτοτε έχει ξοδέψει περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια για την αναβίωση των κτιρίων οινοποιείων που είναι διατηρητέα κληρονομιά.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Randall έχει αγκαλιάσει ένα πολύ διαφορετικό όραμα για το νέο ξενοδοχείο. Έχοντας αποκαλέσει περήφανα το Seppeltsfield «το κόσμημα της Barossa», ο Randall έχει απομακρυνθεί από τα ανθεκτικά μπλε πέτρινα κτίρια του ιστορικού Seppeltsfield για να εισάγει μια φουτουριστική γεύση στο νέο ξενοδοχείο, το οποίο εμφανίζεται στα αρχιτεκτονικά σχέδια ως ένας αστραφτερός κυλινδρικός πύργος από μέταλλο και γυαλί που υψώνεται απότομα από το αμπέλι.

Το μοντερνιστικό ύφος του προσφέρει ένα νεύμα στο ριζοσπαστικό οινοποιείο Marques de Riscal, σχεδιασμένο από τον Frank Gehry στο Elciego, στη βόρεια Ισπανία, το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων 43 δωματίων και ένα εστιατόριο στα λειτουργικά κτίρια του οινοποιείου.

Το έργο χρηματοδοτείται από μια ομάδα επιχειρηματιών της Νότιας Αυστραλίας, οι οποίοι προβλέπουν ότι το Oscar Seppeltsfield θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην περιοχή και θα αποφέρει επιπλέον 90 εκατομμύρια δολάρια σε τουριστικές δαπάνες εντός των πρώτων πέντε ετών λειτουργίας του.

«Ήθελα να δημιουργήσω μια σύγχρονη αρχιτεκτονική εικόνα με αυτό το νέο ξενοδοχείο», είπε ο Randall. «Δεν θα ήμουν άνετα να χτίσω μια κατασκευή του 19ου αιώνα. Αυτό θα ήταν κατάφωρη αντιγραφή αυτού που είχε ήδη γίνει, και θέλω αυτό το νέο κτίριο να είναι πρωτότυπο και εκθαμβωτικό. Πραγματικά δεν με πειράζει που ο σχεδιασμός θα δημιουργήσει συζήτηση και διχόνοια. Γιατί θα φέρει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να το δουν…»

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.