Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παραγωγός στο Valdobiadenne λανσάρει Prosecco σε συνεργασία με την Diesel

Το οινοποιείο Canevel Spumanti στο Valdobiadenne συνεργάστηκε με τη μάρκα lifestyle και μόδας Diesel έχοντας κατά νου το μότο του σχεδιαστή τζιν «Only the Brave».

του Ζήση Πανάγου

Ο Raffaele Boscaini, διευθυντής μάρκετινγκ της μητρικής εταιρείας Masi Agricola, θυμάται τις συζητήσεις που οδήγησαν στη συνεργασία. Το μότο του Diesel «Only the Brave» επρόκειτο να αναθεωρηθεί σε μια εντελώς νέα μορφή, σε κάτι «δημοκρατικό και δημοφιλές», όπως το Prosecco.

Το αποτέλεσμα, Casa Canevel Diesel Prosecco, δεν είναι τίποτα αν όχι μια γενναία προσπάθεια που θα ταρακουνήσει την κατηγορία. Ένα πλήρως οργανικό αφρώδες ενιαίας ζύμωσης, το extra brut Prosecco είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και φυσικής διαδικασίας.

«Ο στόχος ήταν να ξεκινήσουμε από τον πειραματισμό. φτιάχνοντας ένα κρασί που ζύμωσε μόνο στη ζάχαρη που δίνουν τα σταφύλια, όχι στη ζάχαρη που προσθέτουμε για να γίνει η δεύτερη ζύμωση και να αστράφτει», λέει ο Boscaini. «Στο τέλος της ημέρας, είναι πολύ πιο φυσικό, πιο κοντά σε αυτό που συμβαίνει φυσικά».

Η οινοποίηση των σταφυλιών, 100% Glera που προέρχεται από επιλεγμένους βιολογικούς αμπελώνες, γίνεται συνεχώς. Χωρίς προσθήκη σακχαρόζης, η διαδικασία δεν χρησιμοποιεί τίποτα περισσότερο από μούστο σταφυλιού που έχει υποστεί ζύμωση. Το επίπεδο υπολειμμάτων σακχάρων του αφρώδους οίνου είναι τόσο χαμηλό όσο 5 γραμμάρια ανά λίτρο.

«Έχετε ένα κρασί που είναι πραγματικά αιχμηρό, εξαιρετικά ξηρό, με ωραία οξύτητα και πολύ τραγανό στο στόμα», λέει ο Boscaini. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ένα φρέσκο και τολμηρό Prosecco που συνδέεται και άμεσα με το μότο της Diesel «Only the Brave».

Το Prosecco έχει παραχθεί σε περιορισμένη και αριθμημένη ποσότητα, με 15.797 φιάλες της χρονιάς 2020 να κυκλοφορούν. Το νέο αυτό αφρώδες είναι επίσης μια από τις λίγες προσφορές Masi Agricola που κυκλοφορούν αποκλειστικά στο Travel Retail Channel.

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...