Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σοδειά 2020 αποδεικνύεται κορυφαία για το Bordeaux

Η σοδειά του 2020 για την περιοχή του Bordeaux στη Γαλλία πήρε τα εύσημα με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις κριτικές των συνεργατών του Wine Lister.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

«Βασισμένοι σε παρόμοιες βαθμολογίες από προηγούμενες σοδειές (2018, 2016 και 2015), οι παραγωγοί θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αύξηση τιμών σε αυτή τη καμπάνια», δηλώνει η πλατφόρμα ετήσιας ανάλυσης “Bordeaux Study” έπειτα από παρουσίαση των αποτελεσμάτων της.

Με τους περισσότερους γευσιγνώστες να συμφωνούν ότι το 2020 συμπληρώνεται – όπως περιέγραψε ο Gavin Quinney – ως ένα ωραίο τρίπτυχο των 2018, 2019 και 2020, στο ετήσιο δελτίο τρύγου του Bordeaux για το περιοδικό Harpers, που δείχνει μικρότερη πυκνότητα στο σταφύλι σε σχέση με το 2019. Το 2020 φανερώνει κρασιά υψηλής ποιότητας με ωραία έκφραση του terroir ανάμεσα στις premium ετικέτες.

Συμπληρώνεται «πολύ ωραία φρεσκάδα» που οι προηγούμενοι τρύγοι, διαμορφώνουν «την τρίτη σε μια μεγάλη τριλογία από σοδειές του Bordeaux» αλλά «χωρίς να φτάνει τα ύψη του 2019».

Οι κριτικοί Antonio Galloni and Neil Martin στην μελέτη του Wine Lister συμπληρώνουν «υπάρχει εξέλιξη στην οινοποίηση τα τελευταία 10 χρόνια» με τους παραγωγούς να επικεντρώνονται σε αμπελουργικές πρακτικές που φέρνουν «φρεσκάδα και ενέργεια στο φρούτο», αντί για απλή επικέντρωση στην ωριμότητα.

Όσον αφορά τις τιμές, η έρευνα πρότεινε το εξής: ενώ οι παραγωγοί ίσως να νιώθουν πιο “τολμηροί” φέτος μετά την ανακατάταξη της «χωρίς προηγούμενο χρονιάς του 2019», θα πρέπει να παραμείνουν σχετικά επιφυλακτικοί με τις τιμές του 2020 για να συνεχιστεί το ενδιαφέρον που ξεκίνησε από την καμπάνια του 2019 από μεριάς καταναλωτών.

«Η σοδειά του 2020 φτάνει τον πιο υψηλό μέσο όρο στις βαθμολογίες ποιότητας για τις τελευταίες σοδειές, κερδίζοντας 5, 9 και 10 πόντους περισσότερο από τις ήδη υψηλές βαθμολογίες των 2019, 2016 και 2015 αντίστοιχα,» ενημερώνει η σχετική Μελέτη.

 

Πηγή harpers.co.uk

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

REPORTS

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το Makedonia Palace φιλοξενεί τη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition: μια μεγάλη...

REPORTS

Τη σκυτάλη από τη Dina Opici λαμβάνει ο Cutter Smith, επικεφαλής της Eder Bros., με προτεραιότητα την ευελιξία και τη στήριξη των μελών.

REPORTS

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Έντονη αύξηση του πληθυσµού του εντόµου κρυπτοβλάβες (Cryptoblabes gnidiella) σε αµπελώνες της Περιφερειακής Ενότητας ∆ράµας καταγράφεται αυτό το διάστηµα στο εγκατεστηµένο δίκτυο παγίδων, ενώ...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...