NAVITAS WINERY
52 PEAKS
Λευκό Ξηρό
VOL: 12,7 %
Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και λίγο πριν ολοκληρωθεί, το 1/3 μεταφέρεται σε βαρέλια γαλλικής δρυός 350L (1ης και 2ης χρήσης, ελαφρού καψίματος), το 1/3 σε τσιμεντένιες δεξαμενές σχήματος τουλίπας, και το 1/3 παραμένει στις ανοιξείδωτες δεξαμενές. Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης, το κρασί παραμένει σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες. Ακολουθεί blend των τριών ποσοτήτων. Σε αυτή την εσοδεία, το 20% της συνολικής ποσότητας έχει ολοκληρώσει τη ζύμωση με γηγενείς ζυμες, έχοντας εφαρμόσει την τεχνική “pied de cuve”. Τα σταφύλια αυτά, αμέσως μετά τον τρύγο, πατήθηκαν σε μεγάλα δοχεία στον αμπελώνα αξιοποιώντας τον πληθυσμό των ζυμών που ευδοκιμούν εκεί.
ΠΙΕΡΙΑ
Chardonnay