Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη

Τις δικές του προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων δίνει το Κτήμα Μιχαλάκη με έδρα στο Παρθένι Ηρακλείου Κρήτης, προσφέροντας ένα οινικό ταξίδι γευσιγνωσίας στις ιδιαίτερες γεύσεις των αμπελώνων του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτήματος Μιχαλάκη έχει ως εξής:

Φέτος στις γιορτές, δοκιμάστε κρασιά από τους αμπελώνες του Κτήματος Μιχαλάκη στο Παρθένι Ηρακλείου Κρήτης.

Στολίστε το εορταστικό τραπέζι και… παντρέψτε αρμονικά κάθε συνταγή με τις προτάσεις του Κτήματος, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς.

Ιδανική επιλογή τόσο για το δείπνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο και για μοναδικό δώρο σε φίλους και συνεργάτες.

Το Κτήμα Μιχαλάκη προτείνει… και σας εύχεται Καλές Γιορτές!

Απολαύστε ένα αξέχαστο εορταστικό δείπνο με κρασιά της Κρητικής Γης…

Βιδιανό (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκης επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά και ώριμα τυριά.

Vin De Crete – Rosè (Ροζέ Ξηρός Οίνος)

Οι ερυθρές ποικιλίες Μανδηλάρι και Κοτσιφάλι δίνουν ένα δροσιστικό ροζέ κρασί με σύνθετα και εντυπωσιακά αρώματα κόκκινων φρούτων. Πρωτόγνωρες γεύσεις άγουρης φράουλας, βύσσινου και κερασιού, με ευχάριστο τελείωμα στο στόμα. Συνοδεύει εξαιρετικά μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες και λαχανικά, πικάντικη κουζίνα και πλατό τυριών.

Μ3 – Μ στον Κύβο (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με μοναδικό ρουμπινί χρώμα, προερχόμενο από τις ποικιλίες Μανδηλάρι, Merlot και Μοσχάτο. Άρωμα τριαντάφυλλο και σταφύλι, αρμονικά συνδυασμένα με ώριμο κεράσι, φραγκοστάφυλο και ροζ πιπέρι. Στρογγυλό στο στόμα, ευχάριστο, με μακρά επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για μπάρμπεκιου κρεάτων, τσιγαριαστό αρνί και ώριμα τυριά.

Κτήμα Μιχαλάκη

Το Κτήμα Μιχαλάκη είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας.

30 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 480 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο τα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.

Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του Κρητικού Αμπελώνα, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η ομάδα αμπελουργών και των οινολόγων υπόσχεται πέρα από την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, να συνεχίσει να αναδεικνύει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής, και προσκαλεί νέους καταναλωτές και οινόφιλους να γνωρίσουν τις τοπικές ποικιλίες του τόπου μας.

Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη από super market και κάβες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

REPORTS

Υπάρχουν διάφορες κλιματικές κατηγορίες που θα μπορούσε να ενταχθεί το κλίμα σε σχέση με την άμπελο. Για αρχή υπάρχουν τα ψυχρά κλίματα που είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...