Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη

Τις δικές του προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων δίνει το Κτήμα Μιχαλάκη με έδρα στο Παρθένι Ηρακλείου Κρήτης, προσφέροντας ένα οινικό ταξίδι γευσιγνωσίας στις ιδιαίτερες γεύσεις των αμπελώνων του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κτήματος Μιχαλάκη έχει ως εξής:

Φέτος στις γιορτές, δοκιμάστε κρασιά από τους αμπελώνες του Κτήματος Μιχαλάκη στο Παρθένι Ηρακλείου Κρήτης.

Στολίστε το εορταστικό τραπέζι και… παντρέψτε αρμονικά κάθε συνταγή με τις προτάσεις του Κτήματος, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους σε μοναδικούς γευστικούς προορισμούς.

Ιδανική επιλογή τόσο για το δείπνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα όσο και για μοναδικό δώρο σε φίλους και συνεργάτες.

Το Κτήμα Μιχαλάκη προτείνει… και σας εύχεται Καλές Γιορτές!

Απολαύστε ένα αξέχαστο εορταστικό δείπνο με κρασιά της Κρητικής Γης…

Βιδιανό (Λευκός Ξηρός Οίνος)

Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων, με γεύσεις lime και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκης επίγευση με bitter χαρακτήρα μανταρινιού. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα λευκά κρέατα, θαλασσινά και ώριμα τυριά.

Vin De Crete – Rosè (Ροζέ Ξηρός Οίνος)

Οι ερυθρές ποικιλίες Μανδηλάρι και Κοτσιφάλι δίνουν ένα δροσιστικό ροζέ κρασί με σύνθετα και εντυπωσιακά αρώματα κόκκινων φρούτων. Πρωτόγνωρες γεύσεις άγουρης φράουλας, βύσσινου και κερασιού, με ευχάριστο τελείωμα στο στόμα. Συνοδεύει εξαιρετικά μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες και λαχανικά, πικάντικη κουζίνα και πλατό τυριών.

Μ3 – Μ στον Κύβο (Ερυθρός Ξηρός Οίνος)

Ένα κρασί με μοναδικό ρουμπινί χρώμα, προερχόμενο από τις ποικιλίες Μανδηλάρι, Merlot και Μοσχάτο. Άρωμα τριαντάφυλλο και σταφύλι, αρμονικά συνδυασμένα με ώριμο κεράσι, φραγκοστάφυλο και ροζ πιπέρι. Στρογγυλό στο στόμα, ευχάριστο, με μακρά επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για μπάρμπεκιου κρεάτων, τσιγαριαστό αρνί και ώριμα τυριά.

Κτήμα Μιχαλάκη

Το Κτήμα Μιχαλάκη είναι ένα κόσμημα της Κρητικής οινοποιίας.

30 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές της κοιλάδας που η ιστορία του κρασιού χάνεται στους αιώνες, στα 480 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο τα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.

Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του Κρητικού Αμπελώνα, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η ομάδα αμπελουργών και των οινολόγων υπόσχεται πέρα από την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, να συνεχίσει να αναδεικνύει την πολιτισμική κουλτούρα της Κρητικής διατροφής, και προσκαλεί νέους καταναλωτές και οινόφιλους να γνωρίσουν τις τοπικές ποικιλίες του τόπου μας.

Μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη από super market και κάβες.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Κριστόφ Χάνσεν, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η εμπορική συμφωνία με το Mercosur μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό άνοιγμα για...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...