Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Φωτιά και Αμπέλι», έκθεση κρασιού έρχεται στο Corning Museum of Glass στη Νέα Υόρκη

Το Μουσείο Corning Museum στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει μια νέα έκθεση αφιερωμένη στην ιστορική σχέση ανάμεσα στο ποτήρι και το κρασί.

Marko-Milivojevic-photography

Από ποτήρια και φιάλες μέχρι τις παλέτες που διατηρούνται σωστά σε κελάρια οινοποιείων, το κρασί και το ποτήρι είναι εμφανές ότι έχουν στενή σχέση. Ξεκινώντας αυτό τον Ιούλιο, το Corning Museum of Glass στη Νέα Υόρκη τοποθετεί τη σχέση αυτή σε μια νέα έκθεση με αρχικό τίτλο: ”Fire and Vine: The Story of Glass and Wine”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για την ιστορία που διηγείται αυτή η σχέση. Πώς το κρασί φτάνει να βρεθεί στο τραπέζι μας;

Κάθε τομέας της έκθεσης επικεντρώνεται στη σχέση αυτή, από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την γευστική δοκιμή. Κάθε τομέας επίσης δίνει έμφαση σε επιστημονικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, από τις αρχαίες εποχές μέχρι την δεκαετία του 2010. Αναφέρεται επίσης στο πώς η αντιληπτική μας ικανότητα πάνω στο κρασί σχετίζεται με το ποτήρι ενώ δίνεται έμφαση στην τοπική αμπελουργική περιοχή Finger Lakes.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης αντικείμενα από διάφορες χώρες και εποχές, με διαφορετικά στυλ. Υπάρχει για παράδειγμα μια σφραγισμένη φιάλη κρασιού που ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο του 18ου αιώνα. Ενώ τα περισσότερα είναι ιδιόκτητα, κάποια αντικείμενα έχουν δανειστεί από το κοντινό μουσείο Glenn H. Curtiss Museum και από οινοποιεία της περιοχής.

Η έκθεση Fire and Vine εμπνεύστηκε εν μέρει από ένα νέο απόκτημα για τη βιβλιοθήκη του μουσείου: ένα ιταλικό κείμενο του 17ου αιώνα που προτείνει την χρήση γυαλιού την εποχή εκείνη για την αποθήκευση και τη διατήρηση του οίνου. “Ελπίζω ότι οι επισκέπτες θα έχουν μια μικρή αίσθηση αμηχανίας και έκπληξης για το πώς έφτασαν τα πράγματα ως σήμερα και για το ρόλο που έχουν στη ζωή των ανθρώπων”, ενημερώνουν οι διοργανωτές. “Ελπίζω να πυροδοτήσει τη φαντασία των ανθρώπων και να τους βάλει σε σκέψεις και στοχασμούς”.

Πηγή winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία αλκοολούχων ποτών αλλάζει ραγδαία, καθώς οι νέες προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τεχνολογικές εξελίξεις καθορίζουν ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.

REPORTS

Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών ενημερώνουν ότι οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά...

REPORTS

Μια πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Νίκης Μαραγκού και συνεργατών από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Aarhus University...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...