Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υποψήφια η Θεσσαλονίκη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού

Με πρωτοβουλία και υπογραφή της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της την Τουριστική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, κατατέθηκε από το υπουργείο Τουρισμού ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οινοτουρισμού 2024 «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του.

Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί για την υφυπουργό μέρος του έργου της και του σχεδιασμού της για τις ειδικές μορφές τουρισμού, ένα σημαντικότατο πεδίο δράσης και ανάπτυξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το παγκόσμιο συνέδριο «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024» θα γίνει κομμάτι δημιουργίας νέων ευκαιριών και διεθνούς προώθησης για όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον οινοτουρισμό.

Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, σημαντική διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της.

Μία πόλη δραστήρια, γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και βέβαια σε μια Περιφέρεια με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.