Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα οίνου υπό την ομπρέλα του WSPC στην Σαντορίνη

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο, την ίδια στιγμή, στον ίδιο τόπο, τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, το CMS Intro & Certified, το CMS Advanced και το WSET Diploma – οργανωμένα από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα, το WSPC.

Τα Wines of Greece (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) στήριξαν 100% αυτή την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το WSPC φιλοξένησαν στο νησί της Σαντορίνης 70 επαγγελματίες Οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εβδομάδα που τα είχε όλα! Διάβασμα, εξετάσεις και μοναδικές βιωματικές εμπειρίες με πρωταγωνιστή το Ελληνικό Κρασί.

Το Ελληνικό Κρασί ήταν πρωταγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ευχαριστούμε τα Wines of Greece που συνέβαλαν στην πρωτόγνωρη συνύπαρξη σπουδαστών που εργάζονται σε κορυφαίες εταιρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως: Alchemist 2* Michelin (Κοπεγχάγη), Amazonico (Ντουμπάι), Belle Mare Plage Hotels & Resorts 5* (Μαυρίκιος), Da Terra Restaurant 2* Michelin (Λονδίνο), EHB 1* Michelin (Σανγκάη), Enrico Bartolini Restaurant 3* Michelin, Four Seasons Hotel 5* (Μαδρίτη), Four Seasons Resort and Residences 5* (Κατάρ), Kokomo Private Island Resort 5* (Νησιά Φίτζι), OD URLA 1* Michelin (Ισμίρ, Τουρκία), Óx Restaurant 1* Michelin (Ρέικιαβικ), Palace La Réserve 5* (Παρίσι), Pelagos Restaurant Four Seasons 1* Michelin (Αθήνα), ROKA 1* Michelin (Κωνσταντινούπολη), Sani Resort 5* (Χαλκιδική), Scorpios (Μύκονος), Soil Restaurant 1* Michelin (Αθήνα), Suvretta House 5* (Σεντ Μόριτζ), Tudor Hall Restaurant 1* Michelin (Αθήνα), Tui Blue Elounda Village Resort & Spa by AQUILA 5* (Ελούντα), Villa Luisa Restaurant Port de Soller (Μαγιόρκα), Zuma (Μύκονος), Aiolos S.A., Amvyx S.A.

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW με τη Μαρία Μπούμπα, την Ελληνίδα που κατέκτησε στη Σαντορίνη το CMS Advanced Certificate με την κορυφαία επίδοση στις εξετάσεις

Προς τιμήν των σπουδαστών CMS και WSET Diploma, το WSPC σε συνεργασία με τα Wines of Greece διοργάνωσαν:

  • Τρία (3) δείπνα όπου δοκιμάστηκαν συνολικά 35 ετικέτες Ελλήνων Οινοπαραγωγών.
  • Τέσσερις (4) επισκέψεις στα παγκοσμίου κλάσης οινοποιεία της Σαντορίνης: Estate Argyros, Boutari Winery, Santo Wines, Domaine Sigalas, με ξεναγήσεις στους ιδιαίτερους αμπελώνες της Σαντορίνης. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τους!
  • Ξενάγηση στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και αναδρομή στον πανάρχαιο πολιτισμό της Σαντορίνης.

  • Κρουαζιέρα γύρω από τη Σαντορίνη και το ηφαίστειο (Παλαιά & Νέα Καμένη), η οποία κατέληξε σε επίσκεψη στο Οινοποιείο Μικρά Θήρα που εδρεύει στο νησί της Θηρασιάς, απέναντι από τη Σαντορίνη.

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Μικρά Θήρα

Ευχαριστούμε τους Έλληνες οινοπαραγωγούς που συνέβαλαν σε αυτή την εμπειρία (αλφαβητικά): Akriotou Microwinery, Alexakis Wines, Alpha Estate, Artemis Karamolegos Winery, Boutari Winery, Domaine Costa Lazaridi, Domaine Sigalas, Domaine Skouras, Domaine Zafeirakis, E.A.S Parou, Estate Argyros, Estate Manolesakis, Foivos Papastratis, Gaia Wines, Gavalas Winery, Hatzidakis Winery, Kechris Winery, Kir·Yianni Estate, Ktima Biblia Chora, Ktima Diamantakos, Ktima Gerovassiliou, Ktima Pavlidis, Mega Spileo Estate, Mikra Thira Winery, Nico Lazaridi Wines, Santo Wines, Tselepos Wines, Vriniotis Winery.

Ο CEO του CMS, Ronan Sayburn MS, δήλωσε για αυτή την πρωτόγνωρη συνύπαρξη: «Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και τα Wines of Greece!»

Ronan Sayburn MS – CEO of Court of Master Sommeliers Europe | Santorini 2024

Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW με τη σειρά του ανέφερε: «Μια φανταστική εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ’ όλα, το WSPC με τα Wines of Greece ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές».

 

Konstantinos Lazarakis MW – President of WSPC | Santorini 2024

Μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο της Ελλάδας, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης. Πάνω από 14 Michelin Stars και πάνω από 40 Hotel Stars «παραμιλούν» για το Ελληνικό κρασί και την Ελληνική φιλοξενία!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το αδιαμφισβήτητο Success Story της θεσσαλικής ποικιλίας Λημνιώνα, ήρθε να επιβεβαιώσει την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου η καθιερωμένη πλέον στα οινικά δρώμενα Central Wine Fair...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συναντά την τέχνη του κρασιού στα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων», μια εκδήλωση γεμάτη με πολύχρωμα στολίδια, ζεστή μουσική, κεράσματα και τα πιο...

REPORTS

Η επερχόμενη έκδοση της Vinitech-Sifel θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Μπορντό, συγκεντρώνοντας σχεδόν 900 εκθέτες από 80 χώρες και...

REPORTS

Στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συμμετέχουν τα οινοποιία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Μετά το σοκ, ήρθε η ώρα να γίνει απολογισμός. Ο τομέας οίνου παγκόσμια υπολογίζει πόσο θα μπορούσε να του κοστίσει η επιβολή προσαυξήσεων στις...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...