Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Wines of Crete συζητά για την μετά covid-19 εποχή

Το κρασί ως προϊόν που αφορά τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση αλλά και τον τουρισμό καλείται να αξιοποιηθεί όλο και πιο πολύ ως όχημα ανάπτυξης του τόπου.

Παρόλο που οι καιροί είναι για όλους δύσκολοι και έχει επηρεαστεί τόσο ο αμπελοοινικός κλάδος από την κατάσταση με την πανδημία, μια τάση αισιοδοξίας δείχνουν οι προσπάθειες ενώσεων και επιτροπών, ανάμεσά τους το Wines of Crete, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε συζητήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η προσπάθεια που γίνεται, έχει σκοπό να βρει τον κλάδο της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν την επόμενη ημέρα της COVID-19 εποχής.

Αυτό το διάστημα, γίνονται διεργασίες και προκαταρκτικές συζητήσεις για την δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής στον οινοτουρισμό και συντονισμένων ενεργειών για την υποδομή και την προώθηση  του, μέσα από την Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, στην οποία συμμετέχει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης δυναμικά.

Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας, είναι αυτό τον καιρό, σε συζητήσεις μεταξύ του Οινικού κλάδου, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το κρασί αντιμετωπίζεται ως όχημα ανάπτυξης καθώς διατρέχει τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον τουρισμό.  Η νησιωτικότητα, η ιδιαιτερότητα και η διαφορετικότητα είναι μοναδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να υπογραμμιστούν και να αναπτυχθούν μέσα από ενέργειες εκπαίδευσης, στρατηγικό σχεδιασμό και κοινό Branding.

Το Wines of Crete συνεχίζει να είναι παρόν σε κάθε πρωτοβουλία που έχει σκοπό την ανάδειξη του ποιοτικού κρητικού κρασιού μέσα από το εθνικό χαρτοφυλάκιο γαστρονομίας και την προώθηση της οινογαστρονομίας της Κρήτης.

Πηγή Wines of Crete

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...