Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Route 1855 ένα μέσο για λάτρεις κρασιού αλλά και επαγγελματίες

Ένας οδηγός κρασιού και παρουσίασης των μεγάλων Chateaux γίνεται ο διασκεδαστικός τρόπος για να εξερευνήσει κανείς τον οινικό κόσμο.

Οι προκατασκευασμένες ιδέες μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυρθούν, αλλά οι εικόνες των πυλών και των πύργων του Μπορντό κλειστές στους επισκέπτες ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όπως καταδεικνύεται και από τον οδηγό «Route 1855», που δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου από την Flammarion (256 σελίδες, 26 €, στα γαλλικά ή Αγγλικά). Το βελούδινο νέο βιβλίο απαριθμεί τις οινοτουριστικές δραστηριότητες που είναι ανοιχτές στο κοινό σε 39 από τα συνολικά 87 Médoc, Barsac και Sauternes που ταξινομήθηκαν το 1855 Grands Crus. Χαρτογραφημένη για πρώτη φορά, «Η διαδρομή 1855 μοιάζει με όλες τις μεγάλες τουριστικές διαδρομές στον κόσμο – το σημείο όπου συγκλίνουν ιστορία, τοπία και υπέροχα κρασιά. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να βυθιστεί κανείς στον κόσμο των Grands Crus Classés του 1855 και να δεί πόσο μοντέρνα και προσβάσιμα είναι για όλους», εξηγεί ο Philippe Castéja, πρόεδρος του Conseil des Grands Crus Classés en 1855.

«Τα Chateaux είναι ανοιχτά στο κοινό και έχουν επαγγελματοποιήσει την επιλογή των επισκεπτών τους, τα οποία ποικίλλουν από γευσιγνωσίες στο Rayne Vigneau μέχρι τη δημιουργία συνταγών με έναν Ιάπωνα σεφ στο Château Lagrange, για να μην αναφέρουμε τα εστιατόρια, από το Cos d’Estournel έως το Lafaurie -Peyraguey», προσθέτει ο Sylvain Boivert, διευθυντής του συμβουλίου. Ως διευθυντής έκδοσης του οδηγού, το βλέπει όχι μόνο ως φιλόδοξο μέσο για τους λάτρεις του κρασιού, αλλά και ως πηγή για επαγγελματίες – σημειώσεις μπορούν να γίνουν λόγω της υφής του χαρτιού. Ο οδηγός όχι μόνο αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα του οινοτουρισμού, αλλά προωθεί επίσης τη μεγαλύτερη δομή της επιλογής των δραστηριοτήτων.

 

 

Πηγή: Vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...