Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Consorzio Chianti Classico φέρνει δωρεάν διαδικτυακό μάθημα

Οι παραγωγοί του Chianti Classico δημιούργησαν ένα δωρεάν διαδικτυακό μάθημα για όσους θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα διάσημα κρασιά και τα ελαιόλαδα της περιοχής.

Το μαζικό διαδικτυακό ανοικτό μάθημα Chianti Classico απευθύνεται σε σομελιέ, επαγγελματίες του κρασιού, δημοσιογράφους και λάτρεις του κρασιού.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί στο μάθημα, το οποίο χωρίζεται σε πέντε ενότητες που αποτελούνται από σύντομα και ενδιαφέροντα βίντεο.

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες έχουν παράσχει αυτά τα μαθήματα βίντεο, όπως  η Michaela Morris, Michael Godel, Alessandro Masnaghetti, Jeff Porter, Gabriele Gorelli MW και Leonardo Romanelli.

Αφού παρακολουθήσουν τα βίντεο, οι χρήστες θα δώσουν ένα σύντομο τελικό τεστ. Εάν το ολοκληρώσουν με επιτυχία, θα λάβουν ένα επίσημο πιστοποιητικό από το Consorzi Vino e Olio Chianti Classico, που θα πιστοποιεί τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι, η κοινοπραξία έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΕ για τη δημιουργία του διαδικτυακού μαθήματος, το οποίο αποτελεί μέρος ενός τριετούς προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τον κόσμο σχετικά με τα μυριάδες θαύματα του Chianti Classico.

«Η πλατφόρμα αυτή προορίζεται να αποτελέσει ένα είδος συνοπτικής συλλογής των ονομασιών του κρασιού και του ελαιολάδου Chianti Classico», δήλωσε ο Giovanni Manetti, πρόεδρος του Consorzio Vino Chianti Classico. «Είναι ένα βασικό εργαλείο για την κοινή επικοινωνία, μια επαγγελματική κάρτα για ολόκληρη την περιοχή».

Το Consorzio Chianti Classico είναι η παλαιότερη κοινοπραξία οίνου στην Ιταλία, έχοντας γιορτάσει την 100ή επέτειό της νωρίτερα φέτος. Σήμερα εκπροσωπεί περίπου 500 οινοποιεία.

Το Chianti Classico καλύπτει την ιστορική καρδιά της περιοχής, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Φλωρεντίας και της Σιένα στην Τοσκάνη.

Οι παραγωγοί του Chianti Classico DOCG πρέπει να τηρούν αυστηρότερες απαιτήσεις παλαίωσης και ανάμειξης από τους αντίστοιχους παραγωγούς του μεγαλύτερου, γειτονικού Chianti DOCG, και έχουν τη φήμη ότι κυκλοφορούν πολύπλοκα, δομημένα και αξιόλογα κρασιά.

Τέλος, ο Manetti δήλωσε ότι οι οινοπαραγωγοί έχουν παρατηρήσει «μια καθημερινή αύξηση της δίψας για μεγαλύτερη κατανόηση» των κρασιών και των ελαιολάδων της περιοχής. «Γι’ αυτό οι προσπάθειες του Consorzio επικεντρώνονται εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση, πρώτα και κύρια των ανθρώπων του κλάδου, αλλά και των οινόφιλων», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ “Οινοξένεια”, ένας αγαπημένος και εδραιωμένος θεσμός για την περιοχή της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής έως τα Καλάβρυτα,...

REPORTS

Η γαλλική παραγωγή κρασιού μειώθηκε το 2024 στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ η κατανάλωση κρασιού στην κορυφαία οινοπαραγωγό χώρα έφτασε...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...

REPORTS

Διπλή διάκριση απέσπασαν τα κρασιά της Οινοποιίας Ψαρούλη στον 14ο διεθνή διαγωνισμό Balcan International Wine Competition, με την εταιρεία να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις...