Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Catena Zapata ανακηρύχθηκε ως ο «καλύτερος αμπελώνας του κόσμου» για το 2023

Ανακοινώθηκαν οι ετήσιοι νικητές του «World’s Best Vineyard», αναγνωρίζοντας τις καλύτερες εμπειρίες οινοτουρισμού σε όλο τον κόσμο…

Το Catena Zapata από τη Mendoza της Αργεντινής βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, κερδίζοντας επίσης τον καλύτερο γενικό αμπελώνα της Νότιας Αμερικής. Το βραβείο συμπίπτει με τα εγκαίνια του πρώτου εστιατορίου του αμπελώνα, Angélica Cocina Maestra, που βρίσκεται ακριβώς στον αμπελώνα La Pirámide.

Το Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal της Rioja ήρθε στη δεύτερη θέση και πήρε τη θέση για τον κορυφαίο αμπελώνα στην Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 1858, ο αμπελώνας είναι άμεσα αναγνωρίσιμος για το ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Frank Gehry.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χιλιανός αμπελώνας VIK ανέβηκε μία θέση έφτασε την τρίτη και το Creation στη Νότια Αφρική, κατέλαβε την τέταρτη θέση και αναδείχθηκε ο γενικός νικητής της Αφρικής.

Έπειτα, η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στη Ριόχα με μια λίστα καλεσμένων περισσότερων από 125 VIP που περιλάμβανε επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης και του κρασιού από όλο τον κόσμο.

Το οινοποιείο Catena Zapata, που ιδρύθηκε το 1902 και είναι γνωστό για τον πρωτοποριακό του ρόλο στην επανεφεύρεση του Malbec, ήταν ένας από τους τρεις αμπελώνες της Αργεντινής που μπήκαν στους 10 καλύτερους ο Bodegas Salentein (νούμερο εννέα), που περιγράφεται ως η καρδιά και η ψυχή της κοιλάδας Uco και των κρασιών El Enemigo ( νούμερο 10), ολοκλήρωσε τη σύνθεση.

Επιπλέον, η Finca Victoria από την οικογένεια Durigutti στη Mendoza ήταν η υψηλότερη νέα συμμετοχή φέτος στο νούμερο 13.

Υπήρχαν 23 αμπελώνες από την Ευρώπη στη φετινή λίστα με τη Γαλλία να υπερηφανεύεται για τον υψηλότερο συνολικό αριθμό οινοποιείων. Συνολικά εννέα μπήκαν στο top 50, συμπεριλαμβανομένων των οίκων Champagne Maison Ruinart, Bollinger, Billecart-Salmon και Veuve Clicquot.

Το 2023 σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός εισακτέων για πρώτη φορά, καθώς η λίστα καλωσόρισε νέες συμμετοχές από την Ουγγαρία, τη Γεωργία και τον Λίβανο.

Οι νικητές της ηπείρου περιλάμβαναν επίσης το οινοποιείο Château Mercian Mariko, στην Ιαπωνία, το Rippon στο Central Otago της Νέας Ζηλανδίας και το Jordan Vineyard and Winery που κρύβεται στους λόφους της κοιλάδας Alexander της κομητείας Sonoma.

Για να κλείσει τη βραδιά, ο περσινός νικητής, Antinori nel Chianti Classico (Marchesi Antinori), μπήκε στο World’s Best Vineyards Hall of Fame, το οποίο προορίζεται για αμπελώνες που ήταν στην κορυφή της λίστας των νικών την προηγούμενη χρονιά. Το Catena Zapata θα εισαχθεί στο Hall of Fame το 2024.

Τέλος, ο Andrew Reed, MD Wine and Exhibitions στο William Reed, δήλωσε: «Οι Καλύτεροι Αμπελώνες του Κόσμου συνεχίζουν να αναδεικνύουν τους οινοτουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο και με μια εντυπωσιακή λίστα νέων συμμετοχών φέτος, είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Διαπιστώσαμε ότι οι ντόπιοι και οι διεθνείς τουρίστες αναζητούν εμπειρίες που προσφέρουν μια σειρά από δραστηριότητες και ο οικοδεσπότης μας Rioja ταιριάζει πραγματικά με εκπληκτικά τοπία, νόστιμο φαγητό και φυσικά εκπληκτικά κρασιά».

ΠΗΓΗ:harpers.co.uk

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.