Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα οινική εποχή του Abruzzo ξεκινάει με την κατηγορία Superiore

Η Consorzio Tutela Vini d’Abruzzo ανακοίνωσε νέες αλλαγές στην ετικέτα για τα κρασιά της ιταλικής περιοχής που θα εφαρμοστούν από τη συγκομιδή του 2023 και μετά.

Οι αλλαγές βρίσκονται στα σκαριά από το 2019 και, μετά από έγκριση από διάφορα διοικητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Γεωργίας, ολοκληρώθηκαν τελικά εγκαίρως για τον επερχόμενο τρύγο.

Μιλώντας στην φετινή Vinitaly, ο διευθυντής επικοινωνίας του Consorzio Davide Accera είπε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε το μέλλον της περιοχής μας, γιατί από την επόμενη συγκομιδή θα έχουμε ένα νέο καθεστώς DOC. Παρουσιάζουμε το Superiore για το Montepulciano d’Abruzzo DOC στην πραγματικότητα, όχι μόνο για το Montepulciano, αλλά για όλα τα DOC του Abruzzo. Έτσι από την επόμενη συγκομιδή, θα έχουμε Montepulciano d’Abruzzo Superiore, Trebbiano d’Abruzzo Superiore, Cerasuolo d’Abruzzo Superiore και Pecorino d’Abruzzo Superiore».

Η Passerina d’Abruzzo, η Cococciola d’Abruzzo και η Montonico d’Abruzzo θα υπόκεινται επίσης σε αυτήν την ποιοτική κατάτμηση.

Η διάκριση Superiore σημαίνει ότι το κρασί παρασκευάζεται από φρούτα που προέρχονται από τα καλύτερα αγροτεμάχια. Αυτά τα κρασιά θα έχουν συνήθως ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ λόγω της ωρίμανσης των σταφυλιών.

«Αυτή είναι μια επανάσταση για εμάς γιατί μπορούμε να επικεντρωθούμε σε διαφορετικές περιοχές της περιοχής [του Abruzzo]. Είτε παράγετε Montepulciano από τα βόρεια της περιοχής, είτε στο νότο, δίπλα στη θάλασσα ή κοντά στα βουνά, τα αποτελέσματα είναι πολύ, πολύ διαφορετικά, επομένως θέλουμε να παρουσιάσουμε αυτά τα διαφορετικά αποτελέσματα στην ετικέτα», εξήγησε η Accera.

Ωστόσο, ενώ οι ετικέτες κρασιού DOC του Abruzzo θα μπορούν να επιδεικνύουν μεγαλύτερο επίπεδο ποιοτικής κατάτμησης, τα κρασιά με λιγότερο κύρος Indicazione Geografica Tipica (IGT) θα υποστούν μεγάλη απλοποίηση, καθώς οι τρέχουσες οκτώ ονομασίες IGT πρόκειται να αντικατασταθούν από μία, «Terre d ‘Abruzzo».

Τέλος, σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της Consorzio Alessandro Nicodemi εξήγησε ότι η εισαγωγή του Terre d’Abruzzo IGT, «δημιουργεί μια ισχυρή περιφερειακή εικόνα, αντισταθμίζοντας τον τρέχοντα ασαφή κατακερματισμό».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Οινοποιείο Ακριώτου στις Πλαταιές Βοιωτίας είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά και προσκαλεί τους φίλους του κρασιού για μια αυθεντική εμπειρία οινογνωσίας, στον τόπο όπου...

REPORTS

Η Ιαπωνία, μια χώρα παραδοσιακά γνωστή για το σάκε, την τελετουργία του τσαγιού και το εκλεπτυσμένο ουίσκι της, τα τελευταία χρόνια επιχειρεί ένα τολμηρό...

REPORTS

Από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, κορυφαίοι εκπρόσωποι της οινοποιητικής βιομηχανίας της Καλιφόρνια ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον για να προωθήσουν τα συμφέροντα των Αμερικανών...

REPORTS

Μια νέα εξέλιξη στη γεωργική τεχνολογία προέκυψε από την Κίνα, όπου μια εταιρεία παρουσίασε ένα ρομπότ ζιζανιοκτονίας με λέιζερ που έχει σχεδιαστεί για να...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τις αξίες του πολιτισμού και της οινικής κουλτούρας της Αιγιάλειας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ Οινοξένεια που...

REPORTS

Στη σύναψη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία με τις ΗΠΑ προσβλέπει η Κομισιόν, η οποία θα της επιτρέψει να διατηρήσει τον δασμολογικό συντελεστή 10% μετά...

REPORTS

Η Βουργουνδία γιορτάζει τη δέκατη επέτειο από την καταχώριση των «Climats» της στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, ένας όρος που δεν αναφέρεται στον καιρό,...

REPORTS

Η ιστορική αμπελουργική περιοχή Tokaj ψηφίστηκε ως μία από τις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές αμπελουργικές περιοχές για το 2025, από τους ειδικούς ταξιδιωτικής ασφάλισης της...