Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πολυδύναμο Μοσχάτο γεμίζει με χρυσά βραβεία τον ΕΟΣ Σάμου

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση, τον ήλιο και το θαλασσινό αγέρι. Εκεί, η μακρά αμπελουργική παράδοση του νησιού συνεχίζει το ταξίδι της στη διεθνή οινική καταξίωση, μέσω των βραβείων που επάξια κερδίζουν τα ΞΗΡΑ, ΗΜΙΞΗΡΑ και ΓΛΥΚΑ ΜΟΣΧΑΤΑ κρασιά του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Γεμάτα ιστορία και παράδοση, χάρη στη χειρωνακτική εργασία και το ακάματο μεράκι των 1.500 αμπελουργικών οικογενειών που απαρτίζουν τον Ε.Ο.Σ Σάμου,  τα ολόχρυσα μοσχάτα κρασιά απέσπασαν και φέτος 10 ΧΡΥΣΑ και ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΑ βραβεία στους πλέον αναγνωρισμένους και αδιάβλητους διεθνείς διαγωνισμούς, επιβεβαιώνοντας την αξεπέραστη, διαχρονική τους ποιότητα.

Με την υπογραφή της Συνεταιριστικής φιλοσοφίας 90 ετών και γενιές αμπελουργών πιστών στους κανόνες αφοσίωσης και επιμονής, τα μοσχάτα κρασιά της Σάμου δεν είναι απλά βραβευμένοι οίνοι αλλά μια πολυδύναμη συναισθηματική εμπειρία. Ο αρωματικός τους χαρακτήρας, με ανθώδεις και φρουτώδεις νύξεις, ανακαλεί την ομορφιά της φύσης και κουβαλά σε κάθε σταγόνα τη μακραίωνη αμπελουργική παράδοση της Σάμου.

Κάθε γουλιά είναι και μια υπόσχεση, κάθε φιάλη κι ένα απολαυστικό ταξίδι στη μαγεία του Μοσχάτου.

Από το 1936,  που τα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού πρωτοβραβεύθηκαν  συμμετέχοντας κάθε έτος στους πιο αξιόπιστους διεθνείς διαγωνισμούς με τα πλέον αυστηρά κριτήρια επιλογής, μέχρι και φέτος που τιμήθηκαν με ΔΕΚΑ μεγάλα Χρυσά και Χρυσά Βραβεία, αποτελούν τους πρεσβευτές της οινικής μας κληρονομιάς που συνεχίζει να ενώνει γενιές, τόπους, ανθρώπους.  Η διεθνής αναγνωρισιμότητα των σαμιακών Συνεταιριστικών κρασιών της Σάμου δεν περιορίζεται σε διακρίσεις που κοντεύουν να αγγίξουν τον αριθμό-ρεκόρ των χιλίων! Είναι η φωνή της ακριτικής Σάμου, η ταυτότητα μιας αμπελουργικής συνέχειας που διαρκώς εξελίσσεται, βλαστάνει, ανθίζει, δρέπει ευωδιαστούς καρπούς.

Κάθε βραβείο στα κρασιά του Συνεταιρισμού, καθώς και τα 7 ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ (η ύψιστη οινική διάκριση διεθνώς) με τα οποία έχουν τιμηθεί ως σήμερα, αποτελούν την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που συντελείται χάρη στην αγάπη και την αφοσίωση των ανθρώπων της. Και οι εξαγωγικές επιτυχίες του ΕΟΣ Σάμου στα πέρατα της γης, η μεγάλη καταναλωτική και εμπορική τους καταξίωση, αποτελούν έναν ύμνο στην οινική παράδοση και τη διαχρονική ποιότητα του Μοσχάτου.

Αναλυτικα τα βραβεία εδώ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

REPORTS

Εν μέσω μιας περιόδου κρίσης για την παγκόσμια βιομηχανία οίνου, που ταλανίζεται από τα αυξημένα κόστη παραγωγής, αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...