Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Οινόραμα ετοιμάζεται για το Ζάππειο στις 7-10 Μαρτίου, στις αποσκευές του συναρπαστικά κρασιά

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη, ίσως, έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο, επιστρέφει 7 με 10 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Για άλλη μία χρονιά, την 31η, περισσότεροι από 250 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς παρουσιάζουν χιλιάδες συναρπαστικά κρασιά και αποστάγματα σε οινόφιλους καταναλωτές και επαγγελματίες του κρασιού.

Το κρασί στην Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις του και μια απλή γευστική δοκιμή δεν είναι πια αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του οινόφιλου. Στο Οινόραμα 2025 ο επισκέπτης θα περιπλανηθεί γευστικά σε κορυφαία αμπελοτόπια, θα μυηθεί στις οινικές εκφάνσεις που κρύβει κάθε διαφορετική εσοδεία και θα μάθει ιστορίες για όλα τα κρασιά σε σχέση με το χρόνο και τον άνθρωπο. Η έκθεση παροτρύνει τους επισκέπτες της να αφεθούν σ’ αυτό το ταξίδι οινικής εξερεύνησης, που ο καθένας μπορεί να βιώσει με το δικό του προσωπικό τρόπο.

Τα κομβικά σημεία του Οινοράματος είναι τα εξής:

  • Ελεύθερη γευστική περιπλάνηση σε όλο το Ζάππειο Μέγαρο, στα εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το καθένα με δικό του σταντ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει όποιο κρασί του κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μάθει, από τον παραγωγό, τα πάντα για αυτό.
  • Πλατεία Γευσιγνωσίας: Αίθουσα αφιερωμένη σε όσα κρασιά κυκλοφόρησαν στην αγορά τους τελευταίους 12 μήνες και, σε αντιδιαστολή, εμβληματικές ετικέτες με 20χρονη, τουλάχιστον, παρουσία στην ελληνική αγορά.
  • Wine Bar Οινικών Αποκαλύψεων: Σπάνια κρασιά από αφανείς ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, οίνοι ήπιας οινοποίησης και πολύ μικρά οινοποιεία.
  • Οινοτεχνία: Οι πιο πρόσφατες καινοτομίες στην τεχνολογία της οινοποίησης και στις πρακτικές αμπελουργίας.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, το Οινόραμα λειτουργεί με 2 τετράωρες περιόδους: 10:00 – 14:00 & 15:00 – 19:00. Την Παρασκευή 7 Μαρτίου θα λειτουργήσει 17:00 – 21:00. Η προαγορά εισιτηρίων γίνεται στην ιστοσελίδα της έκθεσης, www.oenorama.com.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...