Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Masottina στοχεύει στην premium κατηγορία Prosecco

Στη φετινή Vinitaly, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Masottina, Federico Dal Bianco, μίλησε για την premiumization της κατηγορίας Prosecco και γιατί είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τι θέλουν οι καταναλωτές.

Ο Dal Bianco μοιράστηκε ότι η εταιρεία με έδρα το Conegliano έκανε το ντεμπούτο της στην εκδήλωση pre-fair γευσιγνωσίας της Vinitaly: «Ήμασταν στο Opera Wine για πρώτη φορά, με το R.D.O μας. [Rive di Ogliano], αυτό είναι το high-end Prosecco μας, και υπάρχει σαφώς μεγάλη προσοχή στην παγκόσμια αγορά για το premium Prosecco».

«Εδώ συνήθως, στο Vinitaly, η Masottina παρουσιάζει το νέο της R.D.O., en primeur, όπως το 2022 σε εκδόσεις Brut και Extra Dry».

Συμπληρωματικά, τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παραμένουν ανησυχητικά: «Η κοινοπραξία Prosecco DOC έχει τώρα τα στοιχεία για τον όγκο των εξαγωγών, τα οποία αυξάνονται γενικά, επομένως είναι σημαντικό η παγκόσμια αγορά του Prosecco να αυξηθεί. Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει μία αβεβαιότητα στον κόσμο και ορισμένα προβλήματα με τα ξηρά κρασιά, αλλά ελπίζουμε ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η κατάσταση των ξηρών προϊόντων θα είναι καλύτερη».

Ο Dal Bianco σημείωσε επίσης ότι οι καταναλωτές επιλέγουν πιο premium Prosecco: «Πουλάμε σε περισσότερες από 50 χώρες και, χάρη στο R.D.O., βλέπουμε τους ανθρώπους να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο Conegliano Valdobbiadene και το Prosecco Superiore της Masottina, επομένως για εμάς είναι σημαντικό να αυξήστε τόσο τον όγκο όσο και την αξία».

Για τη Masottina, η Vinitaly παρουσιάζει «νέες ευκαιρίες από όλο τον κόσμο»: «Η Vinitaly γίνεται κάτι πιο επαγγελματικό για τον κλάδο του κρασιού και αυτό είναι καλό για τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους». Στη φετινή έκδοση, λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο (29.600) από τους 93.000 επισκέπτες της έκθεσης ήταν διεθνείς.

Τέλος, ενώ η παρουσία του εμπορίου είναι σημαντική, ο Dal Bianco υποστήριξε ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της μάρκας στην εγχώρια αγορά, είναι σημαντικό να προσέχουμε το κοινό.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα καυτό θέμα συζήτησης στις τάξεις των οινοπαραγωγών αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα εκείνων που είναι… αγκυροβολημένοι σε περιοχές παραγωγής κόκκινου οίνου, είναι οι προτιμήσεις...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει την ακανόνιστη μεταβολή του, οι αμπελώνες της Ελλάδας, που για πολύ καιρό ήταν ευλογημένοι με μεσογειακή αύρα και ηλιόλουστες...

REPORTS

Η Καμπανία υιοθετεί τώρα μια νέα ταυτότητα: αυτή ενός παγκόσμιας κλάσης, φιλόξενου οινικού προορισμού. Καθώς οι πόρτες των κελαριών ανοίγουν και οι πολυτελείς εμπειρίες...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...