Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος συνεργάζεται με σχολή της Βουργουνδίας

Το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πολύμηνη συνεργασία με το κορυφαίο, “Burgundy School of Wine & Spirits Business”, με έδρα τη Dijon της Γαλλίας. Καθοριστική συνδρομή για τη συγκεκριμένη συνεργία αποτέλεσαν οι ενέργειες του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Επίσκεψη φοιτητών 14.06.2021

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος αποτέλεσε ένα από τα τέσσερα οινοποιεία και το μοναδικό από τη Νότια Ελλάδα που συμμετείχε στον πρώτο, και συνάμα πιλοτικό, μέχρι σήμερα κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος, με την ονομασία “The Greek Wineries Project”. Το εγχείρημα αναμένεται να επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια με τη συμπερίληψη και άλλων χωρών.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΜΒΑ in wine business, υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών δασκάλων και καθηγητών πανεπιστήμιου, ολοκλήρωσαν έπειτα από αρκετούς μήνες αναλυτικής έρευνας, λεπτομερή κλαδική μελέτη για το Ελληνικό κρασί. Ακολούθως, σχεδίασαν και υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για τη βελτιστοποίηση της εξαγωγικής δραστηριότητας του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος και τη διεθνή στρατηγική μάρκετινγκ, οι οποίες ελάμβαναν υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Το τελικό αποτέλεσμα των ακαδημαϊκών προσπαθειών παρουσιάστηκε από τους φοιτητές στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στις 7 Ιουνίου με παραβρισκόμενους, εκπροσώπους των Οινοποιείων και του Πανεπιστημίου, μελών του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, δημοσιογράφων και Masters of Wine.

Η καρποφόρα και στενή συνεργασία με τα μέλη του πανεπιστημίου, συνεχίστηκε με ενθουσιασμό έπειτα και από την ολοκλήρωση του προγράμματος. Φοιτητές επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη, με σκοπό να γνωρίσουν δια ζώσης την ομάδα του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος, να γευτούν τους οίνους, να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής και στον αμπελώνα και τέλος να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στο εστιατόριο «Άρωμα Αυλής».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...