Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Αβαντίς Σαντορίνη «μεταμορφώνεται» σε «Anhydrous»

Το νέο brand του οινοποιείου παίρνει την ονομασία «ANHYDROUS» που προέρχεται από την ελληνική λέξη «ΑΝΥΔΡΟΣ». O όρος προέρχεται από το έδαφος της Σαντορίνης το οποίο είναι άνυδρο όπως και το αμπέλι, που «ποτίζεται» από την ατμοσφαιρική υγρασία. Η νυχτερινή θαλάσσια δροσιά από την καλντέρα, σχηματίζει δροσοσταλίδες που πέφτουν πάνω στο αμπέλι και καταλήγουν στο έδαφος. Έτσι, πριν ο ήλιος τις διαλύσει, δροσίζουν την άνυδρη ηφαιστειακή γη.

Το νέο λογότυπο του οινοποιείου αποτελεί μια συμβολική απεικόνιση του αμπελοτοπίου και των απρόβλεπτων, εναλασσόμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί. Τα στοιχεία της φύσης εναλλάσονται συνδράμοντας στην ποιότητα και την πολυπλοκότητα των κρασιών. Παρουσιάζονται σε μια εικόνα ως σύνολο, με σχεδιασμό που παραπέμπει σε παλιά γκραβούρα, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο, το παρελθόν με το μέλλον.

Έτσι, το Αβαντίς Σαντορίνη, διανύοντας τον ένατο χρόνο του, διαμορφώνει τις νέες ετικέτες κρασιού ως εξής:

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ιταλικός οινικός κλάδος έχει γνωρίσει δύο σημαντικές εξελίξεις που ενδέχεται να καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία. Η πρώτη αφορά τη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...