Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Daniel Ricciardo «έκλεισε» με το οινοποιείο St Hugo για την νέα σεζόν

Ο διάσημος Αυστραλός οδηγός της Formula 1 Daniel Ricciardo συνεργάζεται πλέον με το οινοποιείο St Hugo στην Αυστραλία και λανσάρει τα DR3 x St Hugo Cabernet Sauvignon και Shiraz.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Πέρυσι, ο οκτώ φορές νικητής του Grand Prix της Formula 1 έδωσε το πράσινο φως για μια συνεργασία υψηλής ποιότητας κρασιών με το οινοποιείο St Hugo της Νότιας Αυστραλίας και τον επικεφαλής οινοποιό του, Peter Munro. Οι ντεμπούτο εμφιαλώσεις DR3 x St Hugo εξαντλήθηκαν γρηγορότερα από τους γύρους ρεκόρ πίστας του Ricciardo στα Grand Prix Ισπανίας και Μονακό 2018, και τώρα ο Ricciardo επέστρεψε για μια δεύτερη περιστροφή.

Για τη δεύτερη κυκλοφορία του DR3 (3 είναι ο αριθμός οδηγού F1 του Ricciardo), ο Ricciardo και ο Munro συνεργάστηκαν σε ένα Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 και ένα South Australia Shiraz 2020. Ο Ricciardo και ο St Hugo ένωσαν επίσης τις δυνάμεις τους για ένα πιο μέτριο μείγμα κόκκινου 2021 που ονομάζεται Ric Red. Τα σταφύλια στο μείγμα είναι μια αυστηρά φυλαγμένη «Μυστική συνταγή», σύμφωνα με τον Ricciardo.

Έπειτα, το St Hugo είναι επίσης ο επίσημος προμηθευτής κρασιού για το Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 από το 2019.

Ο Ricciardo, ο οποίος οδηγεί για την ομάδα McLaren με κινητήρα Mercedes αυτή τη σεζόν, αλλά θα φορέσει ένα νέο αγωνιστικό κοστούμι το 2023, μεγάλωσε με το κρασί στο τραπέζι του δείπνου. «Το κρασί [είναι] ένα δια βίου πάθος μου, που πυροδότησε από την αγάπη του μπαμπά μου για το καλό κρασί», είπε ο Ricciardo στο Wine Spectator μέσω email. «Έχει να κάνει πολύ με την ιταλική μου κληρονομιά. Πάντα πιστεύαμε πολύ στο να μοιραζόμαστε καλό κρασί με ακόμα καλύτερη παρέα. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να συνεργαστώ και να συνεργαστώ στενά με τον St Hugo, ένιωσα σαν ένα φυσικό βήμα».

«Όντας από την Αυστραλία, ήξερα ότι ήταν σημαντικό να συνεργαστώ με μια εξαιρετικά αξιόπιστη αυστραλιανή μάρκα κρασιού που θα με επέτρεπε να συνεργάζομαι μαζί τους σε κάθε βήμα», είπε ο Ricciardo, ο οποίος συμμετείχε σε γευσιγνωσίες με τον Munro κατά τη διαδικασία ανάμειξης. «Ήθελα πραγματικά να συνεχίσω να αναπτύσσω αυτή τη συνεργασία μέσω των ετήσιων εκδόσεων μας και αυτό ήταν σημαντικό για μένα. Η συμμετοχή μου στη διαδικασία οινοποίησης αυξάνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου καθώς οι γνώσεις και η εμπειρία μου στον κλάδο συνεχίζουν να χτίζονται. Το St Hugo μου δίνει τη σιγουριά ότι τα κρασιά μας είναι υψηλών προδιαγραφών.»

«Λατρεύω ένα κρασί που είναι καλά ισορροπημένο και καλά στρογγυλεμένο», είπε. «Ο [Munro] με δίδαξε πραγματικά πώς να σκέφτομαι με βάση τα σχήματα και πώς είναι δομημένο το κρασί, ενώ συνήθως σκέφτομαι το κρασί από την άποψη της γεύσης».

Φυσικά, τα κρασιά τόσο «αγνά» όπως το DR3 x St Hugo Cabernet και το Shiraz απαιτούν να μεταγγίζονται με στυλ, και το μολύβδινο πόδι του Ricciardo ήταν η τέλεια έμπνευση για την περιορισμένης έκδοσης, χειροποίητη κρυστάλλινη καράφα του. Στην πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το αγωνιστικό του παπούτσι, από το οποίο πίνει σαμπάνια μετά από κάθε νίκη. Οπότε, με βάση όλα τα παραπάνω, φίλοι της F1 ετοιμάστε τα τιρμπουσόν σας…

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την αναβίωση της παράδοσης στην σύγχρονη οινοπαραγωγή φέρνουν οι limited edition ετικέτες του κτήματος Μέγα Σπήλαιο, Heritage of Mega Spileo Estate, Assyrtiko 2023 και...

REPORTS

Στη Ρωσία, η επιθυμία για προώθηση του εθνικού οινικού τομέα και οι γεωπολιτικές εντάσεις συνδυάζονται για να απομακρύνουν σταδιακά τα διεθνή κρασιά από τα...

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Κατά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, εντοπίστηκαν προσβολές από το έντομο Cryptoblabes gnidiella (Lepidoptera, Pyralidae) σε αμπελώνες της Καλής Βρύσης, έντομο το οποίο δεν...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...