Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αγγλικό οινοποιείο στο Κεντ ελπίζει για έγκριση προγραμματισμού

Το Kentish Wine Vault στοχεύει να μεταμορφώσει τη οινική βιομηχανία και να παράγει αγγλικό ανταγωνιστή του prosecco…

Ένα κέντρο-ορόσημο για το αγγλικό κρασί που σχεδιάστηκε από τον Norman Foster, το οποίο οι υποστηρικτές λένε ότι θα δημιουργήσει έναν προσιτό αντίπαλο για το prosecco, θα μπορούσε να λάβει έγκριση σχεδιασμού εντός ημερών.

Ο Gary Smith, διευθύνων σύμβουλος της MDCV UK, ο οινοποιός πίσω από το έργο Kentish Wine Vault αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, δήλωσε αισιόδοξος για τα σχέδιά του να μεταμορφώσει τον τομέα του κρασιού της χώρας, παράγοντας 5 εκατομμύρια μπουκάλια αγγλικού κρασιού το χρόνο στη νέα τοποθεσία, μετά από μήνες αμφιβολίας.

Ο ίδιος ελπίζει ότι το οινοποιείο θα παράγει αστραφτερά λευκά και ροζέ που δελεάζουν μέρος της ακμάζουσας βρετανικής αγοράς, καθώς και να πείσει τους καταναλωτές να αφήσουν για λίγο το ιταλικό prosecco να δοκιμάσουν αφρώδες από τον κήπο της Αγγλίας.

Ένα προτεινόμενο κέντρο επισκεπτών συνδεδεμένο με τον αμπελώνα, μαζί με ένα εστιατόριο, αίθουσα γευσιγνωσίας και καφέ, αν και χτισμένα κυρίως υπόγεια, θα βρίσκεται κάτω από τα σχέδια σε πράσινη ζώνη σε μια καθορισμένη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς γύρω από το χωριό Cuxton.

Παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο της Medway συνέστησε την έγκριση των σχεδίων, τον περασμένο Μάρτιο μια επιτροπή σχεδιασμού αποφάσισε ότι το έργο και η αναμενόμενη εισροή περίπου 300 επισκεπτών την ημέρα αποτελούσαν υπερβολικά μεγάλο κίνδυνο για την άγρια ​​φύση και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Ο Smith τόνισε, ωστόσο, ότι η νομική του ομάδα είχε υποστηρίξει μια έφεση και ότι είχε οριστικοποιηθεί στις 4 Απριλίου. Η απόφαση από τον επιθεωρητή προγραμματισμού αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, με τον Smith να σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εκστρατεία «Drink English» εάν τα σχέδια είναι επιτυχή.

Συμπληρωματικά, ο Smith είπε ότι υπήρχε μια ευκαιρία, αν όχι να «χτυπήσει το prosecco στα ίσια», να κατακτήσει μέρος της αγοράς παράγοντας ένα παρόμοιο στυλ αγγλικού κρασιού στο Kentish Vault μέσω της μεθόδου παραγωγής Charmat όπου η λάμψη επιτυγχάνεται μέσω ζύμωσης σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Υπάρχουν 80 εκατομμύρια μπουκάλια prosecco που αποστέλλονται από την Ιταλία κάθε χρόνο. Εάν παράγουμε έως και 5 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό θα μπορούσε να είναι σε στυλ prosecco, έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτή την αγορά και να φέρουμε κόσμο στο αγγλικό κρασί.

«Ενώ αυτή τη στιγμή, υπάρχει πολύ αγγλικό κρασί που είναι απρόσιτο για τους κανονικούς καταναλωτές. Ξέρετε, η μέση τιμή του αφρώδους οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου 13 £. Τα περισσότερα αγγλικά κρασιά είναι £ 30 συν για ένα μπουκάλι. Έτσι, δημιουργούμε προσβασιμότητα».

«Νομίζω ότι το αγγλικό κρασί είναι πραγματικά μια βιομηχανία που βρίσκεται στα σπάργανα και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι τεράστια στο μέλλον», είπε. «Βλέπουμε πιο ζεστό καιρό, πιο ξηρό καιρό στο Έσσεξ και στο Κεντ, κάτι που θα αρχίσει να μας επιτρέπει να παράγουμε τα πραγματικά υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα δείτε να βγαίνουν τώρα».

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Lord Foster, τα έργα του οποίου περιλαμβάνουν το Δημαρχείο και τη γέφυρα Millennium στο Λονδίνο, καθώς και το Στάδιο Wembley. Το έργο είχε την υποστήριξη τόσο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος όσο και της Natural England προτού η επιτροπή σχεδιασμού του συμβουλίου Medway το απέρριψε πέρυσι.

Τέλος, το βιολογικό οινοποιείο θα παράγει επίσης λευκά και ροζέ και θα χρησιμοποιεί μια ποικιλία σταφυλιών, όπως pinot noir και chardonnay, εξασφαλίζοντας 1.600 στρέμματα για μακροχρόνια γεωργία.

 

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...