Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Αθήνα το Peloponnese Wine Festival, σε πρώτο πλάνο οι γηγενείς ποικιλίες

Οι παραγωγοί του Πελοποννησιακού Αμπελώνα επιστρέφουν στην Αθήνα με το Peloponnese Wine Festival 2025 για να συναντήσουν επαγγελματίες και φίλους του κρασιού τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Η φετινή διοργάνωση θα υποδεχτεί 50 οινοποιεία στην αίθουσα Αφροδίτη, σε μια ultra-premiumπαρουσίαση των καλύτερων κρασιών της Πελοποννήσου.

Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση εστιάζει πάνω στις πολυάριθμες γηγενείς ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα και στις ζώνες παραγωγής κρασιών που συνθέτουν μια εξαιρετικά πλούσια οινική εικόνα. Στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη οι παραγωγοί βγάζουν από το «καπέλο» τους νέες σοδειές, γεμάτες φρεσκάδα και ενέργεια αλλά και χρονιές που έως τώρα φύλαγαν στο κελάρι τους για να αναπτύξουν βάθος και πολυπλοκότητα.

Η εκδήλωση αποτελεί πόλο έλξης για κάθε οινόφιλο, καθώς προσφέρει κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα: πειραματικές εμφιαλώσεις, καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και δημιουργίες που αποτυπώνουν τη φαντασία και το πάθος των παραγωγών. Ο μεγαλύτερος αμπελώνας της Ελλάδας, με την πληθώρα των αμπελουργικών περιοχών του – από ορεινά τοπία μέχρι παραθαλάσσια αμπελοτόπια – προσφέρει το ιδανικό υπόβαθρο για την ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού κρασιού και των στοιχείων που το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για την «απόλυτη» εκδήλωση για κάθε λάτρη του κρασιού, επαγγελματία ή οινόφιλο.

Παράλληλη Εκδήλωση: Peloponnese 2040 / 14:00 – 20:00

Φέτος, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου κάνουν ένα βήμα παραπέρα, προσκαλώντας το κοινό, μέσα από τη δράση Peloponnese 2040 – Δοκιμάζοντας το μέλλον, να ανακαλύψει όλα όσα τους εμπνέουν και τους απασχολούν για το μέλλον. Σε μια παράλληλη γευσιγνωσία (walk in tasting), με την κύρια έκθεση, θα παρουσιαστούν κρασιά που οδηγούν την Πελοπόννησο στην επόμενη μέρα και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής. Ο Πελοποννησιακός αμπελώνας, πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον του ελληνικού κρασιού συνολικά.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».

REPORTS

Τα ισπανικά οινοποιεία και οι παραγωγοί τροφίμων εκφράζουν την ανησυχία τους για την τελευταία απειλή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Messinia Terroirs συμμετέχει στο φεστιβάλ Οινοξένεια, ενισχύοντας μια ουσιαστική «γέφυρα» συνεργασίας ανάμεσα σε δύο εμβληματικές οινικές περιοχές της Πελοποννήσου:...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Κυριακή 29 Ιουνίου το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, καθώς πέρα από την μαγεία...

REPORTS

Με την υποστήριξη της κυβέρνησής της, η Treasury Wine Estates ποντάρει πολλά στο αυξανόμενο τμήμα των κρασιών χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ....

REPORTS

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».