Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Museum Collection στο eshop του Κτήματος Γεροβασιλείου

Η σειρά των συλλεκτικών κρασιών Museum collection ανεβαίνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Κτήματος Γεροβασιλείου ενόψει των γιορτών, και για όσο διάστημα το Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου παραμένει κλειστό, για να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι και στα δώρα σας.

Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσει δύο συλλεκτικά κρασιά με πολύπλοκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Museum Collection Λευκό
Το Museum Collection Λευκό είναι ένας συνδυασμός των πέντε λευκών ποικιλιών του Κτήματος, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier. Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, ανανά, πεπονιού, passion fruit με νύξεις βουτύρου και ξηρών καρπών. Στόμα γεμάτο, πληθωρικό, με τραγανή επίγευση και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια με λιπαρή σάρκα, μαλάκια και οστρακοειδή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

Museum Collection Ερυθρό
Το Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot. Έχει λαμπερό βαθύπορφυρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων (αγριοκέρασο, φραγκοστάφυλο) καθώς και νότες καπνού και μπαχαρικών, αποτέλεσμα της μακράς αλληλεπίδρασης του με τη γαλλική δρυ. Στο στόμα εμφανίζεται ζωηρό, ισορροπώντας με επιτυχία με τις καλοδουλεμένες τανίνες και το συμπυκνωμένο άρωμα του χαρίζοντας του μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα, σκληρά τυριά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

REPORTS

Παροχή εργαλείων μάρκετινγκ σε παραγωγούς οίνων προέλευσης, πιο ξεκάθαρες νομοθεσίες σχετικά με τον περιορισμό αδειών φύτευσης και διασφάλιση χρηματοδότησης πρωτοβουλιών βιωσιμότητας είναι μερικά από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ευνοϊκές για την ανάπτυξη του ωΐδιου παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες και τα βλαστικά στάδια που επικρατούν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης, και...

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Η ετικέτα «Μπλε Τρακτέρ» από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης καμπάνιας βιωσιμότητας στο ελληνικό κρασί. Μέσω της καμπάνιας αυτής το γνωστό...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ “Οινοξένεια” κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, έχοντας καταφέρει να καταξιωθεί σε ένα αγαπημένο θεσμό που προωθεί και...