Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Museum Collection στο eshop του Κτήματος Γεροβασιλείου

Η σειρά των συλλεκτικών κρασιών Museum collection ανεβαίνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Κτήματος Γεροβασιλείου ενόψει των γιορτών, και για όσο διάστημα το Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου παραμένει κλειστό, για να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι και στα δώρα σας.

Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσει δύο συλλεκτικά κρασιά με πολύπλοκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Museum Collection Λευκό
Το Museum Collection Λευκό είναι ένας συνδυασμός των πέντε λευκών ποικιλιών του Κτήματος, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier. Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, ανανά, πεπονιού, passion fruit με νύξεις βουτύρου και ξηρών καρπών. Στόμα γεμάτο, πληθωρικό, με τραγανή επίγευση και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια με λιπαρή σάρκα, μαλάκια και οστρακοειδή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

Museum Collection Ερυθρό
Το Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot. Έχει λαμπερό βαθύπορφυρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων (αγριοκέρασο, φραγκοστάφυλο) καθώς και νότες καπνού και μπαχαρικών, αποτέλεσμα της μακράς αλληλεπίδρασης του με τη γαλλική δρυ. Στο στόμα εμφανίζεται ζωηρό, ισορροπώντας με επιτυχία με τις καλοδουλεμένες τανίνες και το συμπυκνωμένο άρωμα του χαρίζοντας του μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα, σκληρά τυριά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...