Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα οινικά NFT του Penfold σε αναμονή για να δημοπρατηθούν

Δύο εξάλιτρες φιάλες συλλεκτικού κρασιού θα πωληθούν σε δημοπρασία στην πρώτη αγορά NFT απευθείας στο καταναλωτικό κοινό για πολυτελή κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, το BlockBar.com.

Το περιεχόμενο των ιδιαίτερων αυτών NFT είναι οίνος από Cabernet & Syraz από το οινοποιείο Penfold  στην Αυστραλία.

Πρόκειται για κρασί εσοδείας 2018,  η κάθε μία φιάλη από επιλεγμένα τσαμπιά σταφυλιών των κτημάτων  Barossa Valley, McLaren Vale και Coonawarra.

Οι μορφές Imperial συνήθως προορίζονται για το μουσείο Penfolds και τα κρασιά Superblend Imperial της μάρκας δεν είναι διαθέσιμα για δημόσια αγορά στη λιανική. Τα δύο μπουκάλια των 6 λίτρων Penfolds Superblend θα δημοπρατηθούν κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης εκδήλωσης με αρχική προσφορά περίπου 25.000 $ USD.

Τα NFT χρησιμεύουν ως ψηφιακές αποδείξεις που επαληθεύουν την ιδιοκτησία και τη γνησιότητα του αγοραστή των δύο φιαλών Imperial, τα οποία θα αποθηκευτούν στις εγκαταστάσεις του BlockBar στη Σιγκαπούρη έως ότου ο αγοραστής αποφασίσει να εξαργυρώσει τα NFT συλλέγοντας τα φυσικά μπουκάλια.

Οι ποικιλίες του ενός Superblend παλαιώθηκαν χωριστά σε νέα αμερικανικά δρύινα βαρέλια για 22 μήνες πριν αναμειχθούν. Το Cabernet Sauvignon κάνει αισθητή τη δομική του παρουσία αποτελώντας το 68% του μείγματος, ενώ η συνεισφορά του Shiraz είναι στο 32%.

Η ποικιλιακή σύνθεση του δεύτερου είναι σχεδόν ομοιόμορφη με το Cabernet Sauvignon να συνεισφέρει 55% και το Shiraz 45%. Τα συστατικά αναμειγνύονται μετά τον τρύγο, ολοκληρώνοντας ωρίμανση 19 μηνών σε γαλλική δρυς, και σύμφωνα με τον παραγωγό θα «ανταμείψουν την ιδιαίτερη κάβα για αρκετές δεκαετίες».

«Η κυκλοφορία αυτών των ειδικών Superblend NFT συνδυάζει δύο εξαιρετικά επιτυχημένα ονόματα Penfolds x BlockBar NFT. Η ανταπόκριση μέχρι σήμερα ήταν συντριπτικά θετική. Το Penfolds για πρώτη φορά NFT συνδέθηκε με ένα βαρέλι Magill Cellar 3 του 2021, το οποίο πωλήθηκε σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα για 130.000 δολάρια ΗΠΑ. Η δεύτερη κυκλοφορία μας NFT, που συνδέεται με 300 μπουκάλια του 2018 Magill Cellar 3, εξαντλήθηκε σε λιγότερο από 10 ώρες. Ανυπομονούμε να δούμε την ανταπόκριση στην κυκλοφορία μας στο Superblend», δήλωσε η Kristy Keyte, διευθύντρια μάρκετινγκ της Penfolds.

ΠΗΓΗ: wine-searcher.com, decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.