Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα αρωματικά Μοσχάτα Σάμου κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 5ο Lesvos Food Fest

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Λέσβου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τις καρδιές του πολυπληθούς κοινού.

Τα εκλεκτά σαμιώτικα κρασιά, που φέρουν την υπογραφή του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, προσφέροντας σε επισκέπτες, οινόφιλους, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του οινικού χώρου, της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού, μια ανεπανάληπτη εμπειρία οινογευσιγνωσίας. Από το κλασικό Samos Vin Doux και τις top seller «Ψηλές Κορφές» έως τις πιο σύγχρονες οινικές εκφράσεις, τα «Αρχέγονα Εδάφη» και τους «Φυσικούς Οίνους», τα κρασιά της Σάμου απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική ποιότητά τους και τη βαθιά σύνδεσή τους με τη ΒορειοΑιγαιοπελαγίτικη κουλτούρα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν εξαιρετική σε κάθε της λεπτομέρεια, συνδυάζοντας με μαεστρία τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, σε ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα στην αληθινή ταυτότητα του Βορείου Αιγαίου. Το 5ο Lesvos Food Fest, ένα φεστιβάλ ύμνος στη νησιωτική ποιοτική παραγωγή, ανέδειξε περίτρανα τις δυνατότητες σύμπραξης των νησιών του Β. Αιγαίου μέσα από τον πλούτο της τοπικής κουζίνας και των παραγόμενων προϊόντων.

«Η συμμετοχή του πολυταξιδεμένου και πολυβραβευμένου Συνεταιρισμού της Σάμου από την πρώτη κιόλας χρονιά διοργάνωσης του Lesvos Food Fest έως και σήμερα, ανελλιπώς, υποστηρίζει σθεναρά την προσπάθεια ανάδειξης της οινοτουριστικής ταυτότητας των νησιών μας…» τόνισε ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης.

«Η οινογαστρονομική κουλτούρα, με οδηγό την αυθεντικότητα και την ποιότητα, αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού εμπειρίας, που να σέβεται τα ιδιοσυστατικά κάθε νησιού αναδεικνύοντας παράλληλα τη συλλογική βέλτιστη διαχείριση κάθε διαθέσιμου πόρου…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου κ. Γιάννης Σκούτας.

Ο ΕΟΣ Σάμου συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, επενδύοντας σε συνέργειες που ενισχύουν το κύρος του σαμιακού κρασιού, αναδεικνύουν το μεγαλείο της «ηρωϊκής» αμπελοκαλλιέργειας σε πεζούλες ξερολιθιάς και παράλληλα προβάλλουν τις πολλαπλές δυνατότητες της Σάμου ως οινικού προορισμού, με φόντο το μοναδικό τοπίο του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τον συστηματικό έλεγχο των βοτρύων για πιθανή παρουσία όψιμης προσβολής κρυπτοβλάβών ή άλλων λεπιδόπτερων συνιστά στους αμπελοκαλλιεργητές το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

«Κλειδί» για την προστασία των αμπελιών από την όξινη σήψη είναι η λήψη μέτρων για την αποφυγή πληγών στις ράγες των σταφυλιών, όπως επισημαίνει...