Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα αρωματικά Μοσχάτα Σάμου κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 5ο Lesvos Food Fest

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Λέσβου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τις καρδιές του πολυπληθούς κοινού.

Τα εκλεκτά σαμιώτικα κρασιά, που φέρουν την υπογραφή του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, προσφέροντας σε επισκέπτες, οινόφιλους, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του οινικού χώρου, της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του τουρισμού, μια ανεπανάληπτη εμπειρία οινογευσιγνωσίας. Από το κλασικό Samos Vin Doux και τις top seller «Ψηλές Κορφές» έως τις πιο σύγχρονες οινικές εκφράσεις, τα «Αρχέγονα Εδάφη» και τους «Φυσικούς Οίνους», τα κρασιά της Σάμου απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική ποιότητά τους και τη βαθιά σύνδεσή τους με τη ΒορειοΑιγαιοπελαγίτικη κουλτούρα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν εξαιρετική σε κάθε της λεπτομέρεια, συνδυάζοντας με μαεστρία τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, σε ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα στην αληθινή ταυτότητα του Βορείου Αιγαίου. Το 5ο Lesvos Food Fest, ένα φεστιβάλ ύμνος στη νησιωτική ποιοτική παραγωγή, ανέδειξε περίτρανα τις δυνατότητες σύμπραξης των νησιών του Β. Αιγαίου μέσα από τον πλούτο της τοπικής κουζίνας και των παραγόμενων προϊόντων.

«Η συμμετοχή του πολυταξιδεμένου και πολυβραβευμένου Συνεταιρισμού της Σάμου από την πρώτη κιόλας χρονιά διοργάνωσης του Lesvos Food Fest έως και σήμερα, ανελλιπώς, υποστηρίζει σθεναρά την προσπάθεια ανάδειξης της οινοτουριστικής ταυτότητας των νησιών μας…» τόνισε ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκος Μόλβαλης.

«Η οινογαστρονομική κουλτούρα, με οδηγό την αυθεντικότητα και την ποιότητα, αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού εμπειρίας, που να σέβεται τα ιδιοσυστατικά κάθε νησιού αναδεικνύοντας παράλληλα τη συλλογική βέλτιστη διαχείριση κάθε διαθέσιμου πόρου…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου κ. Γιάννης Σκούτας.

Ο ΕΟΣ Σάμου συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, επενδύοντας σε συνέργειες που ενισχύουν το κύρος του σαμιακού κρασιού, αναδεικνύουν το μεγαλείο της «ηρωϊκής» αμπελοκαλλιέργειας σε πεζούλες ξερολιθιάς και παράλληλα προβάλλουν τις πολλαπλές δυνατότητες της Σάμου ως οινικού προορισμού, με φόντο το μοναδικό τοπίο του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Ένα νέο κεφάλαιο για τον αμπελοοινικό τομέα ανοίγει με τη δημιουργία του «House of Clauss», στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια νέα ομπρέλα που ενώνει...

REPORTS

Με ξεχωριστή παρουσία και δημιουργικές δράσεις, το Κτήμα Σεμέλη συμμετείχε στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην αμπελουργική...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...