Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 10ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων-Oύζου

Πραγματοποιήθηκε στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, o 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων-Oύζου-Gin, παράλληλα με την 24η Διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού Οίνων.

Μετά από τρεις ημέρες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια του  24ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, με Πρόεδρο του Διαγωνισμού τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, 30 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, χωρισμένοι σε 6 επιτροπές, δοκίμασαν 952 δείγματα, εκ των οποίων τα 71 ήταν αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, ούζο και τζιν, από την Ελλάδα και την Κύπρο

Φέτος στην 10η διοργάνωση διαγωνισμού αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά προστέθηκαν στον διαγωνισμό των “Αποσταγμάτων” οι κατηγορίες ούζο και gin, για να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες “Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προελεύσεως” και “Ποτό με βάση αμπελοοινικό απόσταγμα”. Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε τη δική της αυτόνομη κριτική επιτροπή με Eπικεφαλής τον κ. Ανδρέα Ματθίδη DipWSET, διευθυντή του WSPC Spirits School.

Eπιτροπή Αποσταγμάτων-Ούζου-Gin:

Ανδρέας Ματθίδης DipWSET – Πρόεδρος

Μερόπη Παπαδοπούλου

Δέσποινα Μπούζα

Στέφανος Κόγιας

Παναγιώτης Φράγκος

Fationa Pupuleku-Associate Judge

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 65% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024.

Βραβεύτηκαν 46 αποστάγματα-ούζα-gin από Ελλάδα & Κύπρο. Δόθηκαν 10 χρυσά μετάλλια, 15 ασημένια μετάλλια και 21 χάλκινα μετάλλια

Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το «Meteoro Winery Distillery/Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο», της εταιρείας  Τσίνας Βασίλειος & Σία Ο.Ε.

Το καλύτερο ούζο του διαγωνισμού ήταν το «Ούζο Τυρνάβου», του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...