Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξιδεύει τη φήμη της Ρομπόλας σε όλο τον κόσμο ο Συνεταιρισµός Αµπελουργών Ορεάλιος Γη

Με τα κύµατα της θάλασσας του Ιονίου Πελάγους να «ξεδιψούν» τις ακτές της, τη νυχτερινή αύρα να «σηκώνεται» σαν µαγικό πέπλο και να δίνει «ανάσες ζωής» στο πολυποίκιλο φυσικό τοπίο του Αίνου, του Εθνικού ∆ρυµού που δεσπόζει µε την οµορφιά και τον όγκο του σε όλη την Κεφαλονιά.

Εκεί, σ’ αυτήν τη σπάνια συνύπαρξη Όρους και Θάλασσας (Αλς στα αρχαία ελληνικά), στη Γη της Ροµπόλας, βρίσκεται ο Συνεταιρισµός Αµπελουργών Ροµπόλας, Ορεάλιος Γη.

Η Ορεάλιος Γη, έπειτα από 40 χρόνια επιτυχηµένης πορείας, συνεχίζει δυναµικά και το 2024 στη νέα εποχή εξωστρέφειας και δηµιουργικότητας, κρατώντας σταθερές τις αξίες της αµπελουργικής παράδοσης και των οίνων της Κεφαλονιάς, βοηθώντας τη µοναδική ποικιλία Ροµπόλα να καταλάβει τη θέση της στον οινικό κόσµο και να ξεδιπλώσει στο έπακρο τον ξεχωριστό χαρακτήρα της.

Γευσιγνωσία µε θέα στα αµπέλια

Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Ορεάλιος Γη, κατασκευάστηκε ο νέος χώρος γευσιγνωσίας στα πρότυπα του εξωτερικού, έτοιµος να αναβαθµίσει τη συνολική εµπειρία του οινοτουρισµού που έχει στη διάθεση του ο κάθε επισκέπτης του οινοποιείου. Τόσο ο εσωτερικός χώρος που αποτελείται από την κάβα και το µοναστηριακό τραπέζι µε τη συγκλονιστική θέα, όσο και οι εξωτερικοί χώροι, έχουν φτιαχτεί µε επίκεντρο τον επισκέπτη και είναι ιδανικοί για γευσιγνωσίες αλλά και εκδηλώσεις, µε θέα τα αµπέλια, το οροπέδιο των Οµαλών και την Μονή του Άγ. Γερασίµου.

Ο γενικός διυθυντής του Συνεταιρισμού Κώστας Μπαζίγος, επί το έργον.

Ο Συνεταιρισµός Αµπελουργών Ροµπόλας, Ορεάλιος Γη, στη σκιά του Αίνου που τροφοδοτεί το τόσο ξεχωριστό µικροκλίµα της περιοχής, συνεχίζει να εξελίσσεται και να προοδεύει, µε αφοσίωση στην παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας που τιµούν τη φήµη της Ροµπόλας και διαδίδουν το όνοµα της Κεφαλονιάς σε όλο τον κόσµο, ενώ δεν λείπουν και οι οίνοι από άλλες τοπικές ποικιλίες της Κεφαλονιάς, όπως το Βοστιλίδι και η Μαυροδάφνη.

Οινοτουρισμός

Ο νέος χώρος, που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2021, δέχεται οινόφιλους που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ρομπόλα ακριβώς στον τόπο που αποκτά αυτό το τόσο ξεχωριστό γευστικό προφίλ της, καθώς και άλλες ποικιλίες της Κεφαλονιάς σε ένα όμορφο περιβάλλον στους πρόποδες του.

Ο απαράμιλλης αισθητικής νέος χώρος γευσιγνωσίας με θέα το οροπέδιο των Ομαλών βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

REPORTS

Το τεράστιο δυναμικό κάποιων ποικιλιών φέρνει στο ποτήρι μας η συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κεφαλονιάς, με τους...

REPORTS

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς και μαζί της έφερε ένα νέο κρασί από το Οινοποιείο της «Ορεάλιος Γη».

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...