Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Οι ειδικοί του οίνου δίνουν ραντεβού σε κομβικό συνέδριο στο Tokaj

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία) και σε άλλους χώρους της ιστορικής περιοχής κρασιού.

Αρχικά, στόχος του συνεδρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες ενημερωμένες γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και τα επιτεύγματα στην αμπελουργία και την οινοποίηση, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη για να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του τομέα.

Το συνέδριο θα χωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες, καθεμία από τις οποίες θα ασχοληθεί με τρέχοντα ζητήματα της αμπελουργίας και της οινολογίας. Μεταξύ των διεθνών εμπειρογνωμόνων από δεκατέσσερις χώρες θα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από διάσημα ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Μπορντό, καθώς και ερευνητές από την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και άλλες χώρες.

Αναλυτκότερα, στον αμπελοοινικό τομέα, θα συζητηθούν οι νέες έρευνες για την παραγωγή φυσικά γλυκών οίνων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στους αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους και στην παραγωγή αφρωδών οίνων.

Θα υπάρχει επίσης ειδική ενότητα για τη σχέση μεταξύ οίνου και υγείας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Tokaj στον τομέα αυτό.

Στην ενότητα για την πολιτιστική κληρονομιά και τον οινοτουρισμό, θα συζητηθούν οι τελευταίες τάσεις στον οινοτουρισμό και τα ερευνητικά του αποτελέσματα, καθώς και η γραπτή κληρονομιά του κρασιού και η αναπαράστασή της στον τομέα των τεχνών.

Μεταξύ των οικονομικών ζητημάτων που επηρεάζουν τον κλάδο του κρασιού, θα εξεταστούν η βιωσιμότητα της ανταγωνιστικότητας του αμπελοοινικού τομέα, η σημασία της επωνυμίας και οι μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες. Η άνοδος άλλων ποτών τις τελευταίες δεκαετίες ως ανταγωνιστών του κρασιού δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν επίσης τα αίτια και τις επιπτώσεις της εκτίναξης του κόστους, η οποία δεν μπορεί πλέον να αντισταθμιστεί με περαιτέρω αυξήσεις των τιμών. Την τρίτη ημέρα, τα θέματα των συνεδριών θα επεκταθούν και θα συμπεριλάβουν το μέλλον της οινικής εκπαίδευσης.

Τέλος, το συνέδριο είναι ανοιχτό όχι μόνο σε επαγγελματίες, αλλά και στο ευρύ κοινό, το οποίο θα μπορέσει να αποκτήσει μια εικόνα της καθημερινότητας μιας από τις πιο γνωστές αμπελουργικές περιοχές του κόσμου και των τελευταίων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

REPORTS

Παροχή εργαλείων μάρκετινγκ σε παραγωγούς οίνων προέλευσης, πιο ξεκάθαρες νομοθεσίες σχετικά με τον περιορισμό αδειών φύτευσης και διασφάλιση χρηματοδότησης πρωτοβουλιών βιωσιμότητας είναι μερικά από...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Για 70 χρόνια, οι αμπελώνες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν βιώσει μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασίας από άλλους αμπελώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....