Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συνάντηση εμπειρογνωμόνων του οίνου από δεκατέσσερις χώρες στην περιοχή κρασιού Tokaj

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία) και σε άλλους χώρους της ιστορικής περιοχής κρασιού.

Αρχικά, στόχος του συνεδρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες ενημερωμένες γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και τα επιτεύγματα στην αμπελουργία και την οινοποίηση, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη για να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του τομέα.

Το συνέδριο θα χωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες, καθεμία από τις οποίες θα ασχοληθεί με τρέχοντα ζητήματα της αμπελουργίας και της οινολογίας. Μεταξύ των διεθνών εμπειρογνωμόνων από δεκατέσσερις χώρες θα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από διάσημα ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Μπορντό, καθώς και ερευνητές από την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και άλλες χώρες.

Αναλυτκότερα, στον αμπελοοινικό τομέα, θα συζητηθούν οι νέες έρευνες για την παραγωγή φυσικά γλυκών οίνων, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στους αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους και στην παραγωγή αφρωδών οίνων.

Θα υπάρχει επίσης ειδική ενότητα για τη σχέση μεταξύ οίνου και υγείας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Tokaj στον τομέα αυτό.

Στην ενότητα για την πολιτιστική κληρονομιά και τον οινοτουρισμό, θα συζητηθούν οι τελευταίες τάσεις στον οινοτουρισμό και τα ερευνητικά του αποτελέσματα, καθώς και η γραπτή κληρονομιά του κρασιού και η αναπαράστασή της στον τομέα των τεχνών.

Μεταξύ των οικονομικών ζητημάτων που επηρεάζουν τον κλάδο του κρασιού, θα εξεταστούν η βιωσιμότητα της ανταγωνιστικότητας του αμπελοοινικού τομέα, η σημασία της επωνυμίας και οι μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες. Η άνοδος άλλων ποτών τις τελευταίες δεκαετίες ως ανταγωνιστών του κρασιού δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν επίσης τα αίτια και τις επιπτώσεις της εκτίναξης του κόστους, η οποία δεν μπορεί πλέον να αντισταθμιστεί με περαιτέρω αυξήσεις των τιμών. Την τρίτη ημέρα, τα θέματα των συνεδριών θα επεκταθούν και θα συμπεριλάβουν το μέλλον της οινικής εκπαίδευσης.

Τέλος, το συνέδριο είναι ανοιχτό όχι μόνο σε επαγγελματίες, αλλά και στο ευρύ κοινό, το οποίο θα μπορέσει να αποκτήσει μια εικόνα της καθημερινότητας μιας από τις πιο γνωστές αμπελουργικές περιοχές του κόσμου και των τελευταίων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...