Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συμμετοχή του Δίκτυου Οινοποιών Κρήτης στη συνάντηση εργασίας του WineManTour

To Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης μαζί με τα οινοποιεία μέλη του συμμετείχε στην συνάντηση εργασίας του διεθνούς έργου WineManTour που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Το WineManTour βασίζεται στην σύμπραξη κύριων (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Geisenheim, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και συνδεδεμένων εταίρων του αμπελοοινικού κλάδου και του οινοτουρισμού και χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών «Πανεπιστημιακές Συνεργασίες με την Ελλάδα» (DAAD 2023-2025).

Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας με την συμμετοχή όλων των εταίρων και η δημιουργία ενός διεθνούς και διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος στον τομέα του οινοτουρισμού και του οινικού management.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση των μελών σχετικά με το WineManTour και η διενέργεια συζήτησης γύρω από το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης εγκαινίασε το «Κέντρο Ενημέρωσης Αμπέλου και Οίνου» στις Άνω Αρχάνες με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχάνων-Αστερουσίων....

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του κρασιού έχει εντείνει τις προσπάθειές του να προσελκύσει την προσοχή των νεότερων καταναλωτών. Η στροφή αυτή είναι κατανοητή,...

REPORTS

Tο οινοποιείο Santo Wines παρουσίασε το νέο γλυπτό του Σαντορινιού καλλιτέχνη Νίκου Κατρή «Καλλίστη» που θα κοσμεί πλέον τους εξωτερικούς του χώρους, σε μια...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...